Skip to main content

Διευκρινίσεις Άδωνι για τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη: Δεν αναφέρθηκα στην Επιτροπή

Ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι η αναφορά του ήταν για ορισμένους λοιμωξιολόγους που εισηγούνταν από τα κανάλια αυστηρότερα μέτρα

Διευκρινίσεις για την πρωινή του δήλωση για τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη πριν το τριήμερο του Αγ. Δημητρίου έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε: Γεωργιάδης - Κλείσαμε τους ναούς γιατί δεν θέλουμε νέο Άγ. Δημήτριο

Σε δήλωσή του αναφέρει ότι ουδέποτε αναφέρθηκε σε εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για μέτρα στη Θεσσαλονίκη του Αγίου Δημητρίου, την οποία παρέκαμψε η κυβέρνηση και υπογραμμίζει ότι η αναφορά του ήταν για ορισμένους λοιμωξιολόγους που εισηγούνταν από τα κανάλια αυστηρότερα μέτρα.

«Το μόνο που έχω να πω στον κύριο Τσίπρα είναι εάν μπορεί ας γίνει για μία φορά χρήσιμος στην πατρίδα του βάζοντας πλάτες στην Κυβέρνηση σε μία δύσκολη απόφαση για να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές», καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι η αρχική δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι «λοιμωξιολόγοι μάς είχαν πει να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγ. Δημητρίου αλλά δεν το κάναμε από σεβασμό στην παράδοση», προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα να εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση.

Ολόκληρη η δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη

«Ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Την τόσο κρίσιμη ώρα για τον έλεγχο της πανδημίας και την κοινωνική ειρήνη και την προσπάθεια να αποφύγουμε το τρίτο κύμα, αντί να προσπαθούν να βοηθήσουν για να ελέγξουμε αυτή την συμφορά, επιχειρούν διαστρεβλώνοντας τα δικά μου λόγια να πλήξουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Ουδέποτε αναφέρθηκα, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα.

Είναι αυτονόητο ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από την γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια, το μόνο που έχω να πω στον κύριο Τσίπρα είναι εάν μπορεί ας γίνει για μία φορά χρήσιμος στην πατρίδα του βάζοντας πλάτες στην Κυβέρνηση σε μία δύσκολη απόφαση για να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές».