Skip to main content

Διεθνείς Σχέσεις από την Αρχή: Θεωρητικοί Αναστοχασμοί – Το νέο βιβλίο του καθηγητή Σπυρίδωνα Λίτσα

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 19.00 στον Εξώστη της Αγοράς Μοδιάνο

Διεθνείς Σχέσεις από την αρχή. Η διαδικασία δεν υποδηλώνει ακύρωση. Το αντίθετο, απευθύνει πρόσκληση αρχής ενός νέου διαλόγου, ώστε οι ειδικοί επιστήμονες αλλά και οι ευρύτερα συμμετέχοντες στο πεδίο να καταλήξουν στο τι κρατούν και τι αφήνουν πίσω για να προχωρήσει η επιστήμη των Διεθνών Σχέσεων στη νέα εποχή, προσφέροντας στέρεες απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις.

Το «Διεθνείς Σχέσεις από την Αρχή: Θεωρητικοί Αναστοχασμοί», το νέο βιβλίο του καθηγητή Σπυρίδωνα Λίτσα, έχει ως στόχο να λάβει μέρος στο διάλογο που εδώ και χρόνια διεξάγεται στον πυρήνα της διεθνούς θεωρίας αλλά και του εμπειρικού παραδείγματος για το τι είναι Διεθνείς Σχέσεις, ποια η λειτουργία τους και ποιες οι εξελικτικές τους μεταβλητές.

Το κάλεσμα αυτό αφορά όχι μόνο Πανεπιστημιακούς και φοιτητές, αλλά κάθε μια και κάθε έναν που αντιλαμβάνονται τη ρευστότητα του πεδίου και πως αυτή επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας στην κάθε της λεπτομέρεια. Όπως ο συγγραφέας σημειώνει μέσα στο βιβλίο: «Στις Διεθνείς Σχέσεις μελετούμε την εξέλιξη του φαινομένου σε χρόνο ενεστώτα, βασίζουμε την ανάλυση μας στο τι συμβαίνει σήμερα στο διεθνές σύστημα και έχουμε επίγνωση της διαχρονικής φράσης του Αμερικανού Προέδρου JFK  «Η εσωτερική πολιτική μπορεί να μας οδηγήσει σε ήττα, η εξωτερική πολιτική μπορεί όμως να μας σκοτώσει».

Για το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα συζητήσουν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, στον εξώστη της Αγοράς Μοδιάνο οι:

- Διαμαντής Γκολιδακης, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης

- Κατερίνα Νοτοπούλου, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης

- Θεόδωρος Σιδηρόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης

- Μάριος Ανδριώτης – πρ. στέλεχος Αμερικανικού Προξενείου Θεσσαλονικης & Σύμβουλος Επικοινωνίας

- Ανέστης Φίσκας, Διευθυντής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Ν. Θεσσαλονίκης & Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Καλαμαριάς

- Χρύσανθος Κοσελόγλου, Πολιτικός Συντάκτης Alpha TV

και ο συγγραφέας Σπυρίδων Ν. Λίτσας, Καθηγητής Θεωρίας Διεθνών Σχέσεων του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Παπαδημητρίου, Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός και Υποψήφιος Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων Παν. Μακεδονίας

Image