Skip to main content

Διεθνή ΜΜΕ για γάμο ομοφύλων: Ελλάδα, η πρώτη ορθόδοξη χώρα που τον νομιμοποιεί

Δημοσιεύματα σε κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης για την αποψινή ψήφιση της ισότητας στον γάμο από το ελληνικό κοινοβούλιο

Με εκτενή δημοσιεύματά τους κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στη σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων το πρακτορείο Associated Press κάνει λόγο για πρωτοφανή εξέλιξη στα χρονικά ορθόδοξης χριστιανικής χώρας: «Το ελληνικό κοινοβούλιο πρόκειται να ψηφίσει την Πέμπτη για τη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφύλων, για πρώτη φορά σε ορθόδοξη χριστιανική χώρα και παρά την αντίθεση της ισχυρής ελληνικής Εκκλησίας», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι New York Times κυκλοφορούν δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα πρόκειται να γίνει η πρώτη ορθόδοξη χώρα που θα επιτρέψει τον γάμο μεταξύ ομοφύλων». 

«Αν και η Ελλάδα θα είναι η 16η χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα επιτρέψει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, θα είναι η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που θα ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο», αναφέρεται. 

Διεθνή ΜΜΕ για γάμο ομοφύλων: «Ελλάδα, η πρώτη ορθόδοξη χώρα που τον νομιμοποιεί»-2
Το δημοσίευμα των New York Times

Η γαλλική εφημερίδα Libération μιλά για «ένα βήμα προς τα εμπρός που έγινε από το συντηρητικό κόμμα το οποίο βρίσκεται στην εξουσία». 

«Ο πρωθυπουργός είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, καθώς πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ανακοινώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου», σημειώνεται στο άρθρο. 

Διεθνή ΜΜΕ για γάμο ομοφύλων: «Ελλάδα, η πρώτη ορθόδοξη χώρα που τον νομιμοποιεί»-3
Το δημοσίευμα της Libération

Οι Times αναφέρουν ότι «ο Ελληνας πρωθυπουργός έρχεται αντιμέτωπος με την Ορθόδοξη Εκκλησία για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και πρόκειται να κερδίσει».

Διεθνή ΜΜΕ για γάμο ομοφύλων: «Ελλάδα, η πρώτη ορθόδοξη χώρα που τον νομιμοποιεί»-4
Το δημοσίευμα των Times

Πηγή: Καθημερινή