Skip to main content

Διευκρινίσεις σχετικά με την εγκύκλιο του Σαχινίδη

Σε διευκρινίσεις για την εγκύκλιο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός, Φίλιππος Σαχινίδης και αφορά εργαζόμενος που δεν τέθηκαν σε καθεστώς εφεδρείας, ενώ ήταν υποχρεωμένοι προχώρησε το υπουργείο Οικ

Σε διευκρινίσεις για την εγκύκλιο "Συμπληρωματικές οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 6 του άρθρου 33 του ν. 4024/2011" που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης και αφορά εργαζόμενος που δεν τέθηκαν σε καθεστώς εφεδρείας, ενώ ήταν υποχρεωμένοι να υπαχθούν σε αυτή, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών η εγκύκλιος προβλέπει την επιστροφή ποσών από όσους μόνιμους υπαλλήλους του δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, που ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να τεθούν σε εφεδρεία, παρέμειναν παράνομα στην υπηρεσία, λαμβάνοντας αποδοχές ως ενεργεία υπάλληλοι.

Με βάση σχετική συνταξιοδοτική νομοθεσία του 1999, γνωστοποιείται στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι θα πρέπει να επιστραφούν κατά την συνταξιοδότηση τα επιπρόσθετα ποσά που ελάμβαναν οι υπάλληλοι ως μισθοδοσία, σε σχέση με αυτά που θα ελάμβαναν υπό καθεστώς εφεδρείας.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι από την εγκύκλιο εξαιρούνται οι υπάλληλοι, οι οποίοι ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης στην εφεδρεία, προτίμησαν (επί τη βάση αναγνωρισμένου δικαιώματος) να αποχωρήσουν από την υπηρεσία και να συνταξιοδοτηθούν.