Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διήμερο λουκέτο στο λύκειο της Ικτίνου από πτώση σοβάδων

Αμέσως μετά το σχόλασμα των μαθητών στο 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης στην οδό Ικτίνου άρχισαν να καταρρέουν σοβάδες από τα ταβάνια των σχολικών αιθουσών.

Αναστάτωση υπήρξε στο 2ο λύκειο Θεσσαλονίκης του σχολικού συγκροτήματος της οδού Ικτίνου την περασμένη εβδομάδα, μετά από εκτεταμένη πτώση σοβάδων στις σχολικές αίθουσες.

Οι σοβάδες μάλιστα άρχισαν να καταρρέουν από την οροφή λίγα λεπτά μετά το σχόλασμα περίπου στις 14.20, γεγονός το οποίο θεωρήθηκε ευτυχές αφού εάν συνέβαινε λίγο νωρίτερα θα μπορούσε να γίνει αιτία τραυματισμού μαθητών ή εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μόλις έγινε αντιληπτό το περιστατικό, η διευθύντρια του σχολείου επικοινώνησε με την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία επισκευής των ζημιών.

Για τον λόγο αυτό η διευθύντρια του σχολείου αποφάσισε το διήμερο κλείσιμο του σχολείου, την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές.

Θέμα στη Βουλή

Το ζήτημα έθιξε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ αναφέρθηκε σε αυτό κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή.

Σοτ συγκεκριμένο Λύκειο όπως είπε μάλιστα φοιτά ο γιος του και όπως ανέφερε στη συνεδρίαση, «οι μαθητές του 2ου Λυκείου της Ικτίνου σχόλασαν στις 14.15. Στις 14.20 έπεσαν οι σοβάδες της οροφής σε όλες τις αίθουσες. Μπορείτε να μου απαντήσετε τι θα κάνατε ως γονεας σε μία ανάλογη περίπτωση; Στην ερώτηση του ελέγχου και της έγκαιρης διαμόρφωσης κάποιων κανόνων ασφαλείας στα δημόσια κτίρια και δη στα σχολεία, η απάντηση θα ήταν “η αρμοδιότητα είναι άλλου”; Μια τέτοια απάντηση δε θα έπειθε ούτε καν όσους σας επιλέγουν πολιτικά».

Ο κ. Γιαννούλης μιλώντας στη Voria.gr, διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια περιστατικά την ώρα που επιβάλλεται να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι στα σχολικά κτήρια πριν την έναρξη της χρονιάς».

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, το πρόβλημα ξεκινά από το ότι η αρμοδιότητα των ελέγχων έχει περάσει στο υπουργείο Εσωτερικών και κατ' επέκταση στους δήμους, κάτι το οποίο δημιουργεί σύγχυση αρμοδιοτήτων.