Skip to main content

Δικαίωση Μήτογλου στο CAS: Μειώθηκε η ποινή του στους 16 μήνες και προλαβαίνει το Παγκόσμιο

Το CAS μείωσε την τιμωρία του διεθνούς φόργουορντ κατά το ήμισυ, στους 16 μήνες, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή του στα παρκέ

Θετική έκβαση είχε για τον Ντίνο Μήτογλου η προσφυγή του στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά της ποινής αποκλεισμού 32 μηνών που του είχε επιβάλει η FIBA για χρήση απαγορευμένης ουσίας. Το CAS μείωσε την τιμωρία του διεθνούς φόργουορντ κατά το ήμισυ, στους 16 μήνες, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή του στα παρκέ.

«Το CAS σήμερα ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Φιμπα που αφορά τον Ντίνο Μήτογλου και μείωσε την ποινή του σε 16 μήνες. Στο πρακτικό σκέλος, ο Ντίνος είναι ελεύθερος να αγωνίζεται από την 28.7.2023», αναφέρεται σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του παίκτη στο instagram.

Η ποινή του Μήτογλου έχει ισχύ από τον Μάρτιο του 2022, όταν υποβλήθηκε σε έλεγχο στο περιθώριο του αγώνα της Αρμάνι Μιλάνο (στην οποία ανήκε) με τον Παναθηναϊκό για τη Euroleague, όπου ανιχνεύθηκε στο δείγμα του η απαγορευμένη ουσία μεθανδιενόνη (metandienone). Το 16μηνο της τιμωρίας λήγει στις 28 Ιουλίου, όπερ σημαίνει ότι ο 27χρονος φόργουορντ θα μπορεί να αγωνιστεί κανονικά την επόμενη σεζόν. Παράλληλα, είναι στη διακριτική ευχέρεια του Δημήτρη Ιτούδη αν θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ, με την μακροχρόνια αγωνιστική απραξία του βέβαια να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.