Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019
x

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΣΕΑΔ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ -6 ΕΓΙΝΕ -2

Το αρμόδιο όργανο έκανε αποδεκτή την έφεση των «ερυθρόλευκων», μετατρέποντας την ποινή που τους είχε επιβληθεί πρωτοδίκως (-6) σε αφαίρεση 2 βαθμών

Δικαιώθηκε στην προσφυγή που είχε καταθέσει στο ΑΣΕΑΔ ο Ολυμπιακός, μετά την τιμωρία του για την αποχώρησή του στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Το αρμόδιο όργανο έκανε αποδεκτή την έφεση των «ερυθρόλευκων», μετατρέποντας την ποινή που τους είχε επιβληθεί πρωτοδίκως (-6) σε αφαίρεση 2 βαθμών.

Η ομάδα του Πειραιά στις 13 Φεβρουαρίου είχε αποχωρήσει στο ημίχρονο από το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, θεωρώντας ότι τα σφυρίγματα των διαιτητών είχαν διαμορφώσει την μέχρι τότε εικόνα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος τιμώρησε την ΚΑΕ Ολυμπιακός με αφαίρεση 6 βαθμών, όπως προέβλεπε ο κανονισμός του πρωταθλήματος.

Οι άνθρωποι της ομάδας προσέφυγαν άμεσα στο ΑΣΕΑΔ, ζητώντας να τιμωρηθούν με βάση τους κανονισμούς που διέπουν το κύπελλο και όχι το πρωτάθλημα, καθώς η πρώτη διοργάνωση τελείται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ.

Το αίτημά τους έγινε δεκτό, καθώς το ΑΣΕΑΔ εφάρμοσε τον κανονισμό της ελληνικής ομοσπονδίας, που προβλέπει ποινή αφαίρεσης 2 βαθμών σε περίπτωση αποχώρησης από το γήπεδο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ