Skip to main content

Δίκη για ΚΕΕΛΠΝΟ: Ένταση μετά από παρέμβαση Γεωργιάδη ενώ κατέθετε ο Πολάκης

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μίλησε για «βύσματα» χωρίς νόμιμη διαδικασία πρόσληψης

Παρουσία του νυν υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση για «τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ» την περίοδο 2013-2014, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση, που αφορά 22 προσλήψεις , οι οποίες σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν γίνει μη νόμιμες από την ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι συνολικά τέσσερα άτομα οι οποίοι λογοδοτούν για αδικήματα που αφορούν απιστία και συνέργεια σε αυτήν .

Λίγο πριν διακοπεί η συνεδρίαση προκλήθηκε ένταση, όταν ο κ. Γεωργιάδης είπε δυνατά «τι διαδικασία είναι αυτή;», όταν ο κ. Πολάκης φέρεται να αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση που του υποβλήθηκε. Το περιστατικό στη συνέχεια κλιμακώθηκε μεταξύ του δικηγόρου Γιάννη Απατσίδη και μέλους της φρουράς του υπουργού.

Στη δίκη έχει καταθέσει ήδη ο κ. Γεωργιάδης , ενώ ο κ. Πολάκης κλήθηκε να καταθέσει μέσω αιτήματος που κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών για λογαριασμό του, ο κ. Απατσίδης, το οποίο έγινε δεκτό καθώς ο πρώην υπουργός είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση.

Απάντηση έδωσε για το περιστατικό, μέσω του Χ, ο υπουργός Υγείας:

«Για να μην δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις. Όταν στο Δικαστήριο για τις δήθεν παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Παύλος Πολάκης άρχισε να επιτίθεται στην δικηγόρο υπερασπίσεως, δέχθηκε συμβουλή από τον δικηγόρο του κ. Απατσίδη: “πες ότι έχεις κάτι επείγον για να φύγεις”. Σημειώνω ότι πλησίασε και του μίλησε στο αυτί ενώ κατέθετε. Ο κ. Πολάκης αμέσως μετά ευρισκόμενος επαναλαμβάνω στο βήμα του Δικαστηρίου, σήκωσε το κινητό του και ενώπιον του Δικαστηρίου άρχισε να μιλάει. Κατόπιν ο κ. Απατσίδης έστησε μία φασαρία για να επιτύχουν την διακοπή της Δίκης όπερ και εγένετο για τις 13 Μαρτίου. Λυπούμαι που το επαναλαμβανόμενο ψεύδος Πολάκη ότι έχει χειρουργείο και ασθενείς στην Μεθ που τον περιμένουν σήμερα δούλεψε και καθυστερεί την απόδοση της Δικαιοσύνης».

Το δικαστήριο διέκοψε για 13 Μαρτίου.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ