Skip to main content

Δίκη Νάσου: Συνέχεια με μάρτυρα-κλειδί, οπαδούς και δυνάμεις των ΜΑΤ

«Κλειδί» για την υπόθεση φέρεται να είναι φίλος του άτυχου 24χρονου που ήταν παρών στο περιστατικό. Συγκεντρωμένοι και σήμερα οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Με καταθέσεις μαρτύρων και αστυνομικών που διενήργησαν την έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης η ακροαματική διαδικασία για τον θάνατο του Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου, τον Απρίλιο του 2017.

«Κλειδί» για την υπόθεση φέρεται να είναι φίλος του άτυχου 24χρονου που ήταν παρών στο περιστατικό και ο οποίος αναμένεται να καταθέσει σήμερα.

Δύο ακόμη άτομα ήταν παρόντες το βράδυ της 27ης Απριλίου του 2017, ωστόσο στην προηγούμενη ακρόαση είχαν εκφράσει κώλυμα προσέλευσης στο δικαστήριο.

Έξω από την αίθουσα αλλά και από τα δικαστήρια είναι συγκεντρωμένοι και σήμερα οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στα δύο σημεία προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις, όπως σημειώθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης. Η είσοδος στο κτήριο και στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού γίνεται υπό αυστηρό έλεγχο.

Το χρονικό του αιματηρού επεισοδίου

Ο Νάσος είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα στον ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην Τούμπα, στις 27 Απριλίου του 2017. Κατά την αποχώρησή του, κι ενώ περπατούσε στην οδό Αγ. Δημητρίου, έπεσε σε φερόμενη ενέδρα οπαδών του Ηρακλή, στο ύψος του ΑΧΕΠΑ. Η ομάδα των δραστών έβγαινε από την Πανεπιστημιούπολη και εξαπέλυε επιθέσεις σε φίλους του Δικεφάλου, τραυματίζοντας τρεις εξ αυτών, δύο 21χρονους και έναν 35χρονο. Καταδιωκόμενος από τους δράστες και στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο Νάσος Κωνσταντίνου διέσχισε κάθετα τον αυτοκινητόδρομο, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο. Έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή όμως τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης στις 4 Μαΐου 2017.

Ο 40χρονος οδηγός του οχήματος που παρέσυρε τον 24χρονο Κύπριο κρίθηκε αθώος, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν έφερε καμία ευθύνη. Έτσι, η αθωωτική αυτή απόφαση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη θέση των έξι κατηγορουμένων, δύο εκ των οποίων έχουν ήδη προφυλακιστεί.