Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Δίκη για παράσυρση Έμμας: Ο δρόμος δεν είναι πίστα, δεν βγαίνεις έξω και θερίζεις, λέει ο πατέρας της (video)

Κατέθεσε ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας που παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε στο οδόστρωμα, αφήνοντας την τελευταία της πνοή πέντε ημέρες αργότερα

Με την κατάθεση του πατέρα της 21χρονης Έμμας ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η δίκη για τη θανατηφόρα παράσυρση που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Νοέμβριο του 2022.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθεται ένας 27χρονος που κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια. Η φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ παρασύρθηκε τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου του 2022 από το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός στο ύψος της Καμάρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη στο σημείο. Μετά από πέντε ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, η 21χρονη κατέληξε, με τους γονείς της να επιδεικνύουν μεγαλείο ψυχής, δωρίζοντας τα όργανά της. Μάλιστα, παρούσα στη δίκη -ανάμεσα σε δεκάδες φίλους και συγγενείς της Έμμας- βρίσκεται η γυναίκα που έλαβε τον έναν της νεφρό.

Ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα ο πατέρας της 21χρονης, μίλησε για το πώς έμαθε ότι η κόρη του παρασύρθηκε από το όχημα.

Όπως περιέγραψε στο δικαστήριο, η κόρη του τους επισκέφθηκε στην Κρήτη για ένα πενθήμερο και ο ίδιος την πήγε στο αεροδρόμιο το βράδυ της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου για να ταξιδέψει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν πρόλαβε να φτάσει στο σπίτι της. Εγώ ενημερώθηκα τα ξημερώματα λίγο μετά μετά το μοιραίο, όταν χτύπησε το τηλέφωνο μέσα στην άγρια νύχτα», είπε στο δικαστήριο.

Ο πατέρας της κοπέλας πρόσθεσε πως το σκυλάκι της είχε μεταφερθεί σε κλινική από τις φίλες της και η ίδια επικοινώνησε μαζί του με μηνύματα περίπου στη 1:00 για να του πει ότι ήταν καλύτερα.

«Ήταν απότομο το τηλεφώνημα, μετά μάθαμε τις λεπτομέρειες και πήραμε το πρώτο αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη. Δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί, νομίζαμε ότι πρόκειται για κάποιο σπάσιμο», κατέθεσε.

Στη συνέχεια κλήθηκε να μιλήσει για όσα έμαθε αναφορικά με την παράσυρση. Όπως τόνισε, η κόρη του είχε καλή κυκλοφοριακή παιδεία, μιας και ο ίδιος είναι πιστοποιημένος εξεταστής υποψήφιων οδηγών. Ο μάρτυρας ανέφερε πως η Έμμα βρέθηκε στο σημείο καθώς μια φίλη της είχε γενέθλια και πήγαινε να πάρει τα κεριά για την τούρτα.

«Προσπαθούσε να περάσει τον δρόμο. Εκτιμώ πως είδε το αυτοκίνητο αυτού του καθάρματος, αλλά πιστεύω ότι δεν μπόρεσε να προσδιορίσει την ταχύτητα, ότι νόμιζε πως προλαβαίνει», είπε και τόνισε πως ο ίδιος έμαθε από μάρτυρες για τον εκκωφαντικό θόρυβο του αυτοκινήτου, που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν πειραγμένο, αλλά και για την ανεξέλεγκτη πορεία του.

«Το παιδί μου ήταν κομμάτια» είπε ο τραγικός πατέρας για την εικόνα που αντίκρισε στο νοσοκομείο και ζήτησε από το δικαστήριο ο κατηγορούμενος να «τιμωρηθεί αυστηρά για το κακό που έχει κάνει».

«Ο δρόμος δεν είναι πίστα, δεν βγαίνεις έξω και θερίζεις», τόνισε.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 29 Νοεμβρίου ενώ επόμενη μάρτυρας που θα καταθέσει θα είναι η μητέρα της Έμμας. Στην αίθουσα σήμερα βρέθηκε και η 20χρονη συνοδηγός του επίδικου αυτοκινήτου που θα κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο. Η ίδια είχε απαλλαχθεί από τις κατηγορίες της συνέργειας βάσει βουλεύματος.

Σημειώνεται ότι, πριν την κατάθεση του πατέρα της κοπέλας, η πλευρά της υπεράσπισης υπέβαλε ισχυρισμό για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από αμέλεια, ωστόσο το δικαστήριο επιφυλάχθηκε.