Skip to main content

Δικηγόρος 26χρονης: Έκανε ελιγμό για να αποφύγει τον Βούλγαρο οπαδό

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση η 26χρονη που πέρασε με το όχημά της πάνω από τον άτυχο 28χρονο Βούλγαρο, μετά από οπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη

Ψυχολόγο επισκέπτεται η 26χρονη οδηγός που το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής με το αυτοκίνητό της πέρασε πάνω από τον άτυχο 28χρονο Βούλγαρο οπαδό, ο οποίος κειτόταν στο οδόστρωμα, μετά από άγρια συμπλοκή μεταξύ οπαδών στη Θεσσαλονίκη, μία ανάσα από το Μέγαρο Μουσικής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Αντώνη Κουδρόγλου, τον οποίον επικαλείται το Sputnik.gr, η 26χρονη βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά το τραγικό συμβάν και επισκέπτεται ψυχολόγο.

«Είναι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Οποιοσδήποτε οδηγός να ήταν δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα καλύτερο από αυτό. Είδε άτομα να έρχονται καταπάνω και έκανε ελιγμό για να τους αποφύγει και στον ελιγμό που έκανε δεν είδε αυτόν που ήταν πεσμένος κάτω. Λογικό είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Ήταν σε σοκ, λιποθύμησε - Πριν παραδοθεί πήγε στο Διαβαλκανικό»

Σε νέες δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6, ο δικηγόρος της 26χρονης επανέλαβε ότι «βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή». Ο κ. Κουδρόγλου εξήγησε ότι η κοπέλα δεν ήταν σε θέση να δώσει μια σαφή εικόνα για το τι ακριβώς έγινε καθώς οι διηγήσεις της ήταν εντελώς αποσπασματικές εξαιτίας του σοκ που υπέστη. Όπως υποστήριξε, το όχημα που οδηγούσε η νεαρή οδηγός ακινητοποιήθηκε εξαιτίας του συγκεντρωμένου πλήθους το οποίο με άγριες διαθέσεις άρχισε να κατευθύνεται προς το μέρος της.

Αυτό την πανικοέβαλε, όπως είπε, όποτε «έκανε ελιγμό για να ξεφύγει καθώς φοβήθηκε για τη ζωή της». Με αυτόν τον ελιγμό όμως, όπως δήλωσε ο κ. Κουδρόγλου, πέρασε πάνω από τον άτυχο άνδρα που ήταν ήδη πεσμένος στο οδόστρωμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοπέλα δεν κατάλαβε ότι πάτησε τον 28χρονο και όταν αργότερα ενημερώθηκε για την είδηση του θανάτου του από μέσα μαζικής ενημέρωσης, λιποθύμησε.

«Μετά τη μεταφορά και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη στο Διαβαλκανικό τα ξημερώματα Δευτέρας πήγαμε στη Διεύθυνση Τροχαίας όπου ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία μετά την αυτοπρόσωπη εμφάνισή της. Είναι υπό παρακολούθηση» συμπλήρωσε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ζωή της στιγματίστηκε για πάντα, αυτό δεν ξεχνιέται ποτέ».

Η πρώτη δήλωση στα ΜΜΕ

Η 26χρονη, αισθητικός στο επάγγελμα, έκανε χθες μια δήλωση η οποία διανεμήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Κουδρόγλου, «δεν θέλει να εμφανίζεται, φοβούμενη αντίποινα ή οτιδήποτε άλλο». «Είμαι απίστευτα σοκαρισμένη από αυτό που συνέβη. Βρέθηκα στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Δυστυχώς ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να πράξω οτιδήποτε διαφορετικό. Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον τελείως άδικο θάνατο ενός νέου ανθρώπου και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω…», ανέφερε σε αυτή τη δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι ως αίτιο θανάτου του 28χρονου από τη Βουλγαρία, η ιατροδικαστική εξέταση όρισε τις κακώσεις σε ζωτικά όργανά του από τα ελαστικά του αυτοκινήτου της νεαρής. Η ίδια είχε εγκαταλείψει τον τόπο του δυστυχήματος και παραδόθηκε το βράδυ της Κυριακής στις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ αφέθηκε ελεύθερη.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Έχουν συλληφθεί δύο άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων που εμπλέκονται.