Skip to main content

Δηλώσεις Κατσέλη για ΦΠΑ και φορολογικό

Μέτρα για την παροχή ρευστότητας και ενίσχυση της εποπτείας της αγοράς και των επενδύσεων, αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2010, όπως τόνισε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστ
Μέτρα για την παροχή ρευστότητας, ενίσχυση της εποπτείας της αγοράς και των επενδύσεων αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2010 προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για την παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας, όπως είπε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Τ. Κατσέλη κατά τη διάρκεια του εορτασμού της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο επιβολής ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 15%, η υπουργός επιβεβαίωσε ότι έχει τεθεί στο τραπέζι της διαβούλευσης, πλην όμως όπως είπε: «Ο υπουργός Οικονομικών θα αναγγείλει όλα τα μέτρα, όταν κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο».

Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, η υπουργός ανέφερε ότι:

«Υπάρχει μία δέσμη μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, αναθέρμανσης της οικονομίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Στο πλαίσιο αυτό παίρνονται μέτρα που κόβουν τη σπατάλη στο Δημόσιο, αυξάνουν τα φορολογικά μας έσοδα και μεγαλώνουν τη πίτα. Αυτό είναι το μήνυμα προς όλους τους πολίτες. Διότι θα πρέπει η οικονομία να μπει ξανά μπροστά με μέτρα για την παροχή ρευστότητας και επενδύσεις καθώς και με εποπτεία της αγοράς. Θα πρέπει να βάλουμε το 2010, που είναι η αρχή μίας δεκαετίας, τις βάσεις για την παραγωγική αναδιάρθρωση του τόπου».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ