Skip to main content

Δημαράς (ΣΥΡΙΖΑ): Θρηνώ για την Αριστερά, θα ψηφίσω τα μέτρα

Λυπάμαι που θα ψηφίσω μέτρα που δεν θέλω, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή, τόνισε, μιλώντας στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Θρηνώ για την Αριστερά και γιατί θα ψηφίσω μέτρα που δεν θέλω, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, μιλώντας στη Βουλή, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

«Δεν είναι τιμητικό να παραδίδουμε την δημόσια περιουσία άμεσα ή έμμεσα σε ξένα συμφέροντα. Πού αλλού γίνεται αυτό; Λυπάμαι πραγματικά για την τραγική κατάσταση της πατρίδας. Όπως λυπάμαι για την κατάσταση στο κοινοβούλιο. Δεν υπάρχει αυτογνωσία και αυτοκριτική. Όταν ακούω ύβρεις χωρίς επιχειρήματα. Όταν ακούω λέξεις όπως αλήτης ή αλητεία. Όταν ακούω για βουλευτές ολόκληρων ΚΟ που έχουν προσωπικότητες με ήθος να χαρακτηρίζονται ανθρωπάκια. Ακούστηκε αυτό για ολόκληρη ΚΟ», είπε ο βουλευτής.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Θρηνώ για την Αριστερά που αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της. Θρηνώ για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας. Για την υποδούλωση της πατρίδας και των Ελλήνων στους ξένους».

Ο κ. Δημαράς επιχείρησε να δικαιολογήσει τη θετική του ψήφο στο νομοσχέδιο λέγοντας πως δεν επιθυμεί να «έρθουν στην κυβέρνηση όσοι κατέστρεψαν την πατρίδα» για να συνεχίσει με όσα τον κάνουν να λυπάται. «Λυπάμαι για τους βουλευτές που έχουν βολευτεί στα προνόμιά τους και έχουν 2 αστυνομικούς. Θρηνώ γιατί το 50% της δημόσιας περιουσίας παραδίδεται σε ξένους ως αποτέλεσμα των εγκληματικών λαθών προηγούμενων κυβερνήσεων. Θρηνώ γιατί  το πρώην ειρηνοδικείο Ανδρίτσαινας μπορεί να βγει στο σφυρί αντί να αξιοποιηθεί ως πολιτιστικό κέντρο».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση και οι βουλευτές που την στηρίζουν «δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε. Αυτό είναι κατάντια».

Κάλεσε δε τους νέους «να μην πιστεύουν όσους τους λένε ότι υπάρχει εύκολος δρόμος. Τους καλώ να συνασπιστούν όχι για να τα σπάνε αλλά να ανακαλύψουν ξανά τις ηθικές αξίες που εμείς ποδοπατήσαμε». «Υπάρχει ελπίδα;» αναρωτήθηκε για να απαντήσει «Ναι αν πάψουμε να τρωγόμαστε. Απαιτείται πολιτική συνεννόησης. Οφείλουμε μετά την αξιολόγηση να λειτουργήσουμε με θετικό πρόσημο». Τέλος επισήμανε προς τους υπουργούς πως «άκουσα την Ντόρα Μπακογιάννη και με προβλημάτισε η παρατήρησή της ότι πρέπει να απορυθμιστούν όσα περιουσιακά στοιχεία θα πάνε στο ταμείο και όχι όσα δεν θα πάνε. Να το προσέξουμε πολύ κ υπουργέ».