Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΜΟΝΙΜΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Κάτι τέτοιο προϋποθέτει μελέτες έτσι ώστε να μην έχει αρνητικές συνέπειες, είπε ο Γ. Δαρδαμανέλης για το ενδεχόμενο μόνιμης πεζοδρόμησης της οδού

Για την πιλοτική πεζοδρόμηση της οδού Νικολάου Πλαστήρα το περασμένο Σαββατοκύριακο μίλησε στον FOCUS FM ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή "FOCUS στη 1" με τον Στέφανο Δαμιανίδη, δήλωσε ότι η εν λόγω απόφαση πάρθηκε με σκοπό να βοηθηθούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που υπάρχουν στην περιοχή, γνωστοποιώντας ότι η δημοτική αρχή σκεφτόταν να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Ο κ. Δαρδαμανέλης υπογράμμισε ότι πολύς κόσμος βρέθηκε στο σημείο, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά, και οι καφετέριες γέμισαν.

Ερωτηθείς για το αν η πεζοδρόμηση μπορεί να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα, ο κ. Δαρδαμανέλης είπε ότι "κάτι τέτοιο προϋποθέτει μελέτες έτσι ώστε να μην έχει αρνητικές συνέπειες".

"Το να γίνεται πιλοτικά ή περιοδικά σε κάποιες φάσεις ή σε συνδυασμό με κάποια άλλα γεγονότα θα ήταν κάτι το οποίο υπάρχει στο μυαλό μας, αλλά κάτι μόνιμο θέλει πολύ μεγαλύτερη μελέτη και επιστημονική άποψη" υποστήριξε.

Απαντώντας σε ερώτημα που έθεσαν ακροατές για το άνοιγμα της πλαζ της Αρετσούς, ο δήμαρχος Καλαμαριάς σημείωσε ότι έχει ανοίξει και γνωστοποίησε ότι λειτουργεί τόσο το αναψυκτήριο, όσο και ο θερινός κινηματογράφος. Τέλος, αναφερόμενος στο δημοτικό γήπεδο της Καλαμαριάς ανέφερε ότι οι ομάδες ποδοσφαίρου δεν καταβάλλουν χρηματικό ποσό για τη χρήση του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ