Παρασκευή 23 Απριλίου 2021
x

ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Για το τριήμερο περιμένουμε χιλιάδες επισκέπτες, οι καρναβαλιστές ετοιμάζουν άρματα στολές, τα μαγαζιά έχουν παραγγείλει προμήθειες, λέει ο δήμαρχος.

Ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας περιμένουν στην Ξάνθη, μετά την απόφαση να ακυρωθεί το καρναβάλι, όπως κι όλα στη χώρα άλλωστε. «Είναι μια απόφαση την οποία πρέπει να δούμε αρκετά σοβαρά γιατί δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ήδη έχω καλέσει και περιμένω να μιλήσω προσωπικά με τον υπουργό υγείας προκειμένου να με ενημερώσει για τους λόγους που έχει πάρει την απόφαση αυτή», δήλωσε ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσεπέλης.

Πρόσθεσε δε ότι «για το τριήμερο περιμένουμε χιλιάδες επισκέπτες, οι καρναβαλιστές ετοιμάζουν άρματα στολές, τα μαγαζιά έχουν παραγγείλει προμήθειες δεν είναι τόσο απλό. Μιλάμε για μια προετοιμασία που γίνεται εδώ και έξι μήνες. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, εκτός κι αν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με τον ιό και έχουν πάρει τόσο σοβαρές αποφάσεις».

Κορωνοϊός: Τι λέει ο δήμαρχος Ξάνθης για την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων

«Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον υπουργό... η άποψή μου είναι γιατί να εφαρμόσουμε τον νόμο τόσο αυστηρά στις εκδηλώσεις του πολιτισμού και του καρναβαλιού και όχι στα γήπεδα ή σε άλλους χώρους που έχουν τον ίδιο κόσμο. Στα κλαμπ, στα μαγαζιά με 1000 άτομα, δεν υπάρχει επικινδυνότητα; Γιατί στοχευμένα να δημιουργεί ένα τέτοιο οικονομικό και ψυχαγωγικό πλήγμα σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στους τέσσερις δήμους, στην Πάτρα, στο Ρέθυμνο, στην Καλαμάτα και σε εμάς;», δήλωσε στον Realfm 97,8 ο δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέλεπης, μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια να ακυρωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

«Αν υπήρχε κάποιο δείγμα επικινδυνότητας, ας καλούσαν τους τέσσερις δημάρχους να μας πουν τι συμβαίνει. Έχουμε και εμείς ευθύνη για την κοινωνία, δεν είναι ευαίσθητα μόνο τα υπουργεία. Και εμείς αγαπάμε την κοινωνία και εμείς είμαστε δίπλα της κάθε μέρα», πρόσθεσε ο κ. Τσέλεπης.

«Προσπαθώ να επιβεβαιώσω τους λόγους της επιλογής αυτής... Έχουμε πουλήσει 16.500 στολές, τα ξενοδοχεία, τα μαγαζιά εδώ και δύο ημέρες προϊόντα χιλιάδων ευρώ. Στους αγώνες που μαζεύονται 45.000 κόσμος θα τους ακυρώσουμε; Μήπως ξεκίνησαν να εφαρμόσουν μία πρόληψη από λάθος θεσμό δραστηριοτήτων;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος της πόλης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ