Skip to main content

Δερμεντζοπούλου: Παρατηρητήριο προσφύγων-μεταναστών στην Κ. Μακεδονία

Όπως γνωστοποίησε η αρμόδια συντονίστρια της Περιφέρειας, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, ουσιαστικά θα πρόκειται για παρατηρητήριο καταγραφής.

Στη δημιουργία «παρατηρητηρίου προσφύγων και μεταναστών» προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συντονίστρια προσφυγικού – μεταναστευτικού της ΠΚΜ κ. Μελίνα Δερμεντζοπούλου, μιλώντας στο Radio North 98,0 τόνισε πως «ουσιαστικά θα είναι ένα "παρατηρητήριο" καταγραφής. Επειδή οι πληροφορίες συγχέονται προσπαθούμε να έχουμε μια όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένη πληροφορία. Μιλάμε για έναν αριθμό προσφύγων και μεταναστών άνω των 15.000 στην Κεντρική Μακεδονία».

Ήδη η κ. Δερμεντζοπούλου, όπως είπε, έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και φορέων για την αντιμετώπιση και τον συντονισμό του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

«Προγραμματίζω συναντήσεις με όλους τους συναρμόδιους φορείς, είτε είναι εκπρόσωποι της Υπάτης Αρμοστείας, είτε είναι της Διεύθυνσης Ασύλου. Έχω προγραμματίσει να επισκεφθώ τα camp, που βρίσκονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της περιφέρειας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει από την μια άκρη της Περιφέρειας μας στην άλλη. Αυτό είναι η απόλυτη δέσμευση» σημείωσε χαρακτηριστικά.