Skip to main content

Δημιουργία περιφερειακού νοσοκομείου ζητά ο δήμαρχος Κοζάνης

Το αίτημα για τη δημιουργία περιφερειακού νοσοκομείου στην Δυτική Μακεδονία επαναφέρει ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, αυτή τη φορά με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός βρέφους 12 μη
Το αίτημα για τη δημιουργία περιφερειακού νοσοκομείου στην Δυτική Μακεδονία επαναφέρει ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, αυτή τη φορά με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός βρέφους 12 μηνών. Μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των κατοίκων της περιοχής, ο κ. Μαλούτας επισημαίνει τις ελλείψεις του συστήματος δημόσιας υγείας στην περιοχή, τονίζοντας ότι είναι η μοναδική περιφέρεια στην Ελλάδα που δε διαθέτει περιφερειακό νοσοκομείο.

«Υπάρχει μόνο ένας γιατρός στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης για παιδιατρικά περιστατικά» σημειώνει χαρακτηριστικά και προαναγγέλλει πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης όλων των τοπικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε η όποια διεκδίκηση να γίνει με πιο δυναμικό τρόπο. «Είναι ντροπή για την ελληνική κοινωνία του 2010 να συμβαίνουν τέτοια πράγματα» αναφέρει για το θάνατο του βρέφους και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους γονείς του παιδιού.

Την ίδια ώρα, οι γιατροί των νοσοκομείων Γρεβενών και Φλώρινας με επισχέσεις εργασίας κάνουν λόγο για τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ζητούν μεταξύ άλλων την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έδωσε εντολή στους Διοικητές της 3ης ΥΠΕ Χρήστο Ζηλίδη και της 4ης ΥΠΕ Αριστείδη Μπουσουλέγκα για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου του βρέφους και υποβολή κατεπείγουσας γραπτής αναφοράς.