Skip to main content

Δήμος Δέλτα: Ενημερωτική εκδήλωση για το τσιπάρισμα σε δεσποζόμενα ζώα

Ενημερωτική καμπάνια για τη σημασία τοποθέτησης ειδικού microchip σε γάτες και σκύλους

Ο Δήμος Δέλτα και η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης, Τοπικής Οικονομίας και Φροντίδας Αδεσπότων Ζώων προσκαλούν τους δημότες ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς ή/και εργασίας του Δήμου Δέλτα στην ενημερωτική καμπάνια για τη σημασία τοποθέτησης ειδικού microchip στις γάτες και τους σκύλους τους, την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Χ. ΘΕΟΦΑΝΗΣ» στις 19:00.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά και στην οποία θα μιλήσουν ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Τοπικής Οικονομίας και Φροντίδας Αδεσπότων Ζώων Σπυρίδων Καρκαμάνης, ο Αστυνόμος Β’ Γιώργος Παπαδόπουλος του Συνδέσμου Δ.Α.Β. ως εκπαιδευτής/συμπεριφοριστής ζώων συντροφιάς, ο εκπρόσωπος της Μη Κερδοσκοπικής Φιλοζωϊκής Οργάνωσης Zero Stray Pawject (ZSP) για τη Βόρειο Ελλάδα Παντελής Κοσμίδης και η κτηνίατρος-γεωπόνος της Υπηρεσίας Φιλοξενίας Αδεσπότων Ζώων του Δήμου Δέλτα Ειρήνη Γαβριηλίδου.

Για την προωθητική ενέργεια της σήμανσης των ζώων, ο Δήμος Δέλτα εξασφάλισε τη συνεργασία και την οικονομική χορηγία της Μη Κερδοσκοπικής Φιλοζωϊκής Οργάνωσης Zero Stray Pawject, με επιδότηση της τοποθέτησης ηλεκτρονικής σήμανσης σε 1.000 ζώα ιδιοκτησίας δημοτών του Δήμου. Ο κηδεμόνας του ζώου θα ενημερωθεί πως καλείται να καταβάλει στον κτηνίατρο για την ηλεκτρονική σήμανση μόνο το μειωμένο ποσό των 8 ευρώ ανά ζώο, διότι η υπόλοιπη αμοιβή επιδοτείται από το Zero Stray Pawject! Η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων σημειώνεται ότι συνιστά νομική υποχρέωση, καθώς ο νόμος προβλέπει πρόστιμο 300€ στους αμελείς ιδιοκτήτες.

Η προωθητική ενέργεια παρέχεται μόνο από συγκεκριμένα συνεργαζόμενα κτηνιατρεία, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν με τα ζώα τους κατόπιν επικοινωνίας και ραντεβού, και ισχύει από τις 18/3/2024 ως τις 31/5/2024.

Υποστηρικτές της ενέργειας είναι οι Τοπικές Φιλοζωικές οργανώσεις και η Ελληνική Αστυνομία.