Skip to main content

Δήμος Χαλκηδόνος: Επιπλέον χρηματοδότηση για το έργο του αρδευτικού δικτύου Νέας Μεσημβρίας

Στα Υπουργεία Υγείας και Υποδομών ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος

Επαφές είχε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ για την εκλογή του νέου Προέδρου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη διαφόρων θεμάτων που αφορούν στον Δήμο.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επισκέφτηκε το υπουργείο Υποδομών όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό, Νίκο Ταχιάο με τον οποίο και συζήτησε διεξοδικά το θέμα της επαναδημοπράτησης του αρδευτικού δικτύου Νέας Μεσημβρίας. Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, έχει διασφαλιστεί η επιπλέον χρηματοδότηση που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου μετά την αναπροσαρμογή των τιμών.

“Ο Υφυπουργός με ενημέρωσε ότι έως το τέλος της άνοιξης αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της επαναδημοπράτησης του τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή μας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.

“Συζητήσαμε επίσης το θέμα της εξέλιξης της πορείας του προαστιακού της δυτικής Θεσσαλονίκης, ένα έργο που μας αφορά άμεσα με τους τρεις σταθμούς σε Αγχίαλο, Άγιο Αθανάσιο και Γέφυρα. Αλλά και το θέμα της αναβάθμισης του Σιδηροδρομικού Σταθμού Γέφυρας και της απομάκρυνσης των εγκατελειμένων βαγονιών που υπάρχουν στον χώρο”, συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Χαλκηδόνος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Παπαχρηστούδη και τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Αλμπάνη επισκέφτηκαν το υπουργείο Υγείας, όπου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Δημήτρη Βαρτζόπουλο και ενημερώθηκαν για την υπογραφή της σύμβασης αναφορικά με την ανακαίνιση και αναβάθμιση του εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας Διαβατών και Κουφαλίων, που υποστηρίζουν υγειονομικά τον Δήμο Χαλκηδόνος.

“Με τον κ. Βαρτζόπουλο συζητήσαμε επίσης το θέμα της δημιουργίας Κεντρου- Οικοτροφείου Άνοιας και Αλτσχάιμερ στον δήμο μας, για το οποίο μας ενημέρωσε ότι αναμένεται πολύ σύντομα να υπάρξουν θετικές εξελίξεις”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος συμπληρώνοντας ότι τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της παρουσίας του ΕΚΑΒ στον Δήμο Χαλκηδόνος καθώς ζητήθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου να υπάρξει σε μόνιμη βάση σταθμός του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές, Τιμολέων Κατσίπο και τον Γενικό Διευθυντή, Θεόδωρο Κυριαζόπουλο ο δήμαρχος συζήτησε τις ανάγκες σχολικής στέγης του δήμου. “Συζητήσαμε κυρίως το θέμα της αποπεράτωσης του ημιτελούς κτιρίου που υπάρχει εδώ και χρόνια σε αδράνεια και αφορά στο σχολικό κτίριο, πλησίον του ΕΠΑΛ Αγίου Αθανασίου, σε παρακείμενο χώρο του Μακεδονικού Τάφου του Αγίου Αθανασίου. Αιτηθήκαμε την ανάληψη των επιπλέον εργασιών και την αποπεράτωση και ολοκλήρωση του κτιρίου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΠΑΛ Αγίου Αθανασίου αλλά και να αναβαθμιστεί γενικότερα ο ευρύτερος χώρος του Μακεδονικού Τάφου”, τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος συναντήθηκε επίσης με τον διευθυντή του γραφείου της υφυπουργού Περιβάλλοντος Αλεξάνδρας Σδούκου με τον οποίο συζήτησε την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων του δήμου Χαλκηδόνος, την εξέλιξη της ενεργειακής κοινότητας καθώς και ζητήματα αναβάθμισης και προβολής του φυσικού περιβάλλοντος της παραποτάμιας ζώνης του Αξιού ποταμού σε σχέση και με παλαιότερη πρόταση που είχε υποβληθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.