Skip to main content

Δήμος Χαλκηδόνος: Συνάντηση δημάρχου με πρόεδρο της ΕΥΑΘ Παγίων

Η συνάντηση αφορούσε τα αποχετευτικά δίκτυα Αγίου Αθανασίου και Αγχιάλου

Τον δήμο Χαλκηδόνος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων, Γιώργος Ιωαννίδης ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χαλκηδόνος, Σταύρο Αναγνωστόπουλο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκηδόνος (ΔΕΥΑΧ), Ευστράτιο Πιτίκη παρουσία του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΧ, Φώτη Καράμπα και της διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών ΕΥΑΘ Παγίων, Λίας Παπαδοπούλου.

Η συνάντηση αφορούσε τα αποχετευτικά δίκτυα Αγίου Αθανασίου και Αγχιάλου για τα οποία υπάρχει προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή τους μεταξύ της ΕΥΑΘ Παγίων και του δήμου Χαλκηδόνος. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση των δύο έργων αποχέτευσης στις εν λόγω κοινότητες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ Παγίων, οι διαδικασίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αμέσως μετά την έγκριση, η οποία αναμένεται σύντομα, θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση των δύο παραπάνω έργων.

Στη συνέχεια οι κ.κ. Αναγνωστόπουλος και Ιωαννίδης συνοδευόμενοι από τον κ. Πιτίκη επισκέφθηκαν σημεία των δυο οικισμών από τους οποίους διέρχονται οι κεντρικοί αποχετευτικοί αγωγοί μέσω των οποίων θα εξυπηρετηθούν τα δύο αποχετευτικά δίκτυα με την ολοκλήρωσή τους.

Τόσο ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, όσο και ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο των διαδικασιών με τον κ. Ιωαννίδη να δεσμεύεται ότι οι σχετικές διαδικασίες δημοπράτησης θα προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε οι δύο οικισμοί να αποκτήσουν σύντομα σύγχρονα αποχετευτικά δίκτυα, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προστατεύοντας ευρύτερα το περιβάλλον της περιοχής.