Skip to main content

Δήμος Καλαμαριάς: Δωρεάν εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για χοληστερίνη και μνήμη

Οι πολίτες μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου - μέτρηση χοληστερίνης, test μνήμης στην Καλαμαριά αύριο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Δύο Φύλων, το ΚΕΠ Υγείας, το Δημοτικό ιατρείο Καλαμαριάς, το Κοινωνικό Φαρμακείο, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας και το Γραφείο Διατροφικής Συμβουλευτικής συμμετέχουν στη δράση που διοργανώνεται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων.

Οι πολίτες μπορούν εφόσον το επιθυμούν να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου - μέτρηση χοληστερίνης, test μνήμης - από επαγγελματίες υγείας, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και για άλλες υπηρεσίες υγείας που διαθέτει ο Δήμος Καλαμαριάς.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού και στον πεζόδρομο του Θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη», τις ώρες 10:00 έως 13:30. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη δράση κρίνεται η εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Καλαμαριάς : https://kepygeias.org/ 

«Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε την υγεία μας, που έχει γίνει εύθραυστη με τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας. Η πρόληψη είναι η ασπίδα που έχουμε, γι’ αυτό και ως Δήμος προσφέρουμε στους πολίτες όλα αυτά τα εργαλεία που χρειάζονται για την διασφάλισή της», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εύα Ντόντη-Μπανιώρα.

Πληροφορίες: 2313314499 & 2313314498