Skip to main content

Δήμος Καλαμαριάς: Ο Φοίνικας γιόρτασε με λαμπρότητα την παραμονή της Μεγαλόχαρης

«Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, με ομόνοια να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας», τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς

Παραμονή της μεγάλης γιορτής της Παναγίας πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει την εικόνα της στην εκκλησία του Φοίνικα, στον δήμο Καλαμαριάς, και να συμμετάσχει στο πανηγύρι που στήνεται κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, οι πάγκοι των μικροπωλητών είχαν ετοιμαστεί από νωρίς, ενώ οι εξέδρα που είχε στηθεί φιλοξένησε τα χορευτικά συγκροτήματα του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κατοίκων του Φοίνικα, αλλά και το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Καφαντάρδες», που ξεσήκωσαν το κοινό.

«Η σημερινή γιορτή αναδεικνύει το ρόλο που διαδραματίζει ο Φοίνικας, όχι μόνο στην Καλαμαριά, αλλά γενικότερα στην Ανατολική είσοδο της Θεσσαλονίκης. Ένα πανηγύρι, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου από διάφορα σημεία της πόλης, αναδεικνύοντας την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής. Η Παναγία του Φοίνικα είναι η πρώτη εκκλησία που συναντάει κάποιος, ερχόμενος από το αεροδρόμιο. Κάτω από την Αγία της Σκέπη, με τη χάρη και την ευλογία της, θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, με ομόνοια να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας», ήταν το μήνυμα το δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, κατά την ομιλία του.

Στη γιορτή το παρόν έδωσε η γενική γραμματέας το δήμου, Ελένη Φύκα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι.