Skip to main content

Δήμος Καλαμαριάς: Το Remezzo ταξιδεύει στην παλιά Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, θα γίνει η ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη του παρελθόντος, μέσα από ιστορικά και λογοτεχνικά μονοπάτια

Έναν μοναδικό «περίπατο» σε μια Θεσσαλονίκη από το παρελθόν, μια πόλη που ύμνησαν ποιητές και λογοτέχνες, την κοσμοπολίτισσα του Βορρά που θαύμασαν, ερωτεύτηκαν και έγραψαν για πάντα στις καρδιές τους κάτοικοι και επισκέπτες, ετοιμάζει η Κεντρική Βιβλιοθήκη του δήμου Καλαμαριάς, στο πλαίσιο των δράσεων και εκδηλώσεων που έχει ξεκινήσει στο Remezzo, το εμβληματικό κτήριο στην παραλία της Αρετσούς, που μετατρέπεται σε χώρο και πυλώνα πολιτισμού για την Καλαμαριά και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, θα γίνει η ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη του παρελθόντος, μέσα από ιστορικά και λογοτεχνικά μονοπάτια. Ο ιδιαίτερος αυτός «περίπατος» στην παλιά Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει μία γνωριμία με ιστορικά γεγονότα, καθώς και μνημεία της Θεσσαλονίκης, μέσα από παλιές καρτ-ποστάλ αλλά και επιλεγμένα λογοτεχνικά αποσπάσματα συγγραφέων, όπως του Ντίνου Χριστιανόπουλου, του Στρατή Μυριβήλη και άλλων.

Πρόκειται για μία συνεργασία του Ιστορικού Αρχείου Μακεδονίας με την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς, η οποία συνεχίζει τις δράσεις της στο Remezzo, μία πρωτοβουλία που από την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους φίλους του βιβλίου και όχι μόνο.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι: Αγαθονικιάδου Πετρούλα, αρχειονόμος-θεολόγος Χατζηισαάκ Ιορδάνα, αρχειονόμος-ιστορικός Αντωνίου Μαρία, βιβλιοθηκονόμος.