Δευτέρα 16 Μαΐου 2022
x

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και την κλιματική αλλαγή

Τα καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, με αιχμή το πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής, τίθεται στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια του Τμήματος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στις 10.00πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ενημερωτικής εκδήλωσης θα αναλυθούν οι αιτίες και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο φυσικό περιβάλλον και στα οικοσυστήματα, όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ακραία καιρικά φαινόμενα, κ.ά, ενώ θα συζητηθούν οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα για την αντιμετώπιση των δραματικών συνεπειών του φαινομένου, για την επίτευξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει παράλληλα και ο απολογισμός των περιβαλλοντικών δράσεων που υλοποιεί ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο έργο «Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Την ενημερωτική εκδήλωση, στην οποία συμμετέχει και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού, θα παρακολουθήσουν μαθητές της Γ΄ τάξης του Α΄ Γυμνασίου Ευόσμου, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα μετάδοσης σε  live streaming από το κανάλι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCteaArGHIt3ci5Wyuf9FyQA).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ