Skip to main content

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Μήνυμα για την ενίσχυση της ανακύκλωσης από μαθητές

Οι μαθητές επισκέφτηκαν το δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου και συνομίλησαν με το δήμαρχο, Λευτέρη Αλεξανδρίδη

Μήνυμα για την προστασία της φύσης, την ενίσχυση της ανακύκλωσης και της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων έστειλαν μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Ευόσμου και του Κορδελιού, τα οποία επισκέφτηκαν το δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου και συνομίλησαν με το δήμαρχο, Λευτέρη Αλεξανδρίδη.

Ντυμένα πιγκουΐνοι και πρασινούληδες οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κορδελιού και κρατώντας στα χέρια τους πλακάτ, βροντοφώναξαν για την προστασία της φύσης και ζήτησαν ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την πλευρά τους οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, φορώντας μπλε σακούλες απορριμμάτων, έστειλαν με τον τρόπο τους το δικό τους μήνυμα για την ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Παιδείας, Σύμινα Καλού, τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Πολιτικής Προστασίας και Υποδομών, Πέτρο Μεσθανεύς, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιώργο Μαξούρα και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Δημήτρη Σίτσα, υποδέχθηκε τα παιδιά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου τους μίλησε για την τεράστια σημασία της ανακύκλωσης. Τους είπε ότι στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου υπάρχουν μπλε κάδοι για την ανακύκλωση, σύντομα θα τοποθετηθούν και καφέ, ενώ στόχος της διοίκησης είναι να τα επόμενα χρόνια να τοποθετηθούν κίτρινοι και μαύροι κάδοι.

Επίσης, ο κ. Αλεξανδρίδης μίλησε στα παιδιά για τα υλικά που ανακυκλώνονται και τόνισε ότι στόχος είναι να θάβουμε όσο το δυνατόν λιγότερα σκουπίδια για καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, προέτρεψε τους μαθητές να περάσουν το μήνυμα της ανακύκλωσης και στα μέλη των οικογενειών τους.

Δεσμεύτηκε ακόμα ότι σύντομα στα σχολεία του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου θα υπάρχουν μπλε κάδοι για ανακύκλωση.

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι μικρά παιδιά, μαθητές σχολείων του τόπου μας, είναι ευαισθητοποιημένα για την προστασία του περιβάλλοντος και στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την ενίσχυση της ανακύκλωσης. Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου φροντίζει να ενημερώνει μικρούς και μεγάλους για την τεράστια σημασία της ανακύκλωσης, ώστε όλοι να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για την προστασία του πλανήτη μας», αναφέρει ο δήμαρχος Κορδλειού – Ευόσμου.