Skip to main content

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Τακτικότερο πλύσιμο δρόμων, πλατειών και κάδων απορριμμάτων

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ήδη δρόμοι, πλατείες και περιοχές που φιλοξενούν λαϊκές αγορές πλέον πλένονται πιο τακτικά

Τακτικότερο πλύσιμο δρόμων, πλατειών, σημείων που διενεργούνται λαϊκές αγορές αλλά και κάδων απορριμμάτων, καθώς και μεταφορά σκουπιδιών σε ΣΜΑ Ευκαρπίας και ΧΥΤΑ Μαυροράχης με πλήρως συντηρημένα και γεμάτα με ολόκληρο το ωφέλιμο τονάζ τους απορριμματοφόρα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο εξορθολογισμός του προγράμματος καθαριότητας του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, με στόχο η πόλη να είναι καθαρή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ήδη δρόμοι, πλατείες και περιοχές που φιλοξενούν λαϊκές αγορές πλέον πλένονται πιο τακτικά και με μεγαλύτερη προσοχή και επιμέλεια, ενώ πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, από τις αρχές Μαρτίου, ξεκίνησε το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων, το οποίο γίνεται τακτικότερα σε σχέση με το παρελθόν.

Image

 
Οι κάδοι αδειάζουν, ξύνονται, ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα και στη συνέχεια τοποθετούνται στα ειδικά καδοπλυντήρια. Τα τελευταία συντηρήθηκαν και επισκευάστηκαν, με αποτέλεσμα ο δήμος να έχει περισσότερα στη διάθεσή του σε σχέση με το παρελθόν.
 
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται ο τακτικός έλεγχος και η συντήρηση όλων των απορριμματοφόρων του δήμου, ώστε να μην παρουσιάζουν προβλήματα και τα δρομολόγια να εκτελούνται στην ώρα τους και με απόλυτη ασφάλεια. Πλέον τα απορριμματοφόρα φεύγουν γεμάτα, με ολόκληρο το ωφέλιμο τονάζ τους, προς το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ευκαρπίας και το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Μαυροράχης, για περισσότερη οικονομία.
 
«Η καθαριότητα αποτελεί για τη διοίκησή μας την πρώτη προτεραιότητα. Θέλουμε έναν δήμο καθαρό σε όλη την έκτασή του, τον οποίο να απολαμβάνουμε όλοι οι δημότες. Να είναι βέβαιοι οι συμπολίτες μας ότι αυτό θα το πετύχουμε με σωστή οργάνωση και πολύ δουλειά», αναφέρει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.