Skip to main content

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Άρχισαν τα σεμινάρια χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή για τα μέλη των ΚΑΠΗ

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αναλύονται οι νέες μέθοδοι απάτης και γίνεται ενημέρωση για τη σπουδαιότητα της χρήσης των υπηρεσιών με ασφάλεια

Τα μαθήματα άρχισαν, οι εκπαιδευόμενοι είναι τακτικοί στο ραντεβού τους και πρόθυμοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τη χρήση του διαδικτύου οι οποίοι έχουν αναλάβει τον ψηφιακό αλφαβητισμό των μελών του ΚΑΠΗ για τον δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Κι όπως φαίνεται, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη για τους επόμενους δύο μήνες, η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο κτήριο της Επταπυργίου θα είναι γεμάτη.

Η αποδοχή και η υποδοχή των σεμιναρίων έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη του δήμου Νεάπολης-Συκεών πως η εξοικείωση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας με την ψηφιακή τεχνολογία  αποτελεί  αναφαίρετο δικαίωμά τους στη γνώση, στην ελεύθερη επιλογή των πηγών πληροφόρησης και στην ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα.  Άλλωστε τα ψηφιακά μέσα αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας διευκολύνοντας την πραγματοποίηση πολλών συναλλαγών.

Στη διάρκεια των μαθημάτων που γίνονται σε ένα φιλικό,  ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Β΄ΚΑΠΗ Συκεών (Επταπυργίου 80) δίνεται έμφαση στην περιήγηση στο διαδίκτυο και τις ευκολίες που προσφέρει όπως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, η παροχή υπηρεσιών από  τις κρατικές υπηρεσίες, οι ηλεκτρονικές συνταγές κλπ. Επίσης αναλύονται οι νέες μέθοδοι απάτης και γίνεται ενημέρωση για τη σπουδαιότητα της χρήσης των υπηρεσιών με ασφάλεια.

Παράλληλα, κόντρα στους ηλικιακούς αποκλεισμούς στα σεμινάρια στοχεύουν και στην ενίσχυση της ψυχοσωματικής υγείας και της κοινωνικότητας των μελών του ΚΑΠΗ αφού το διαδίκτυο είναι πλέον κομμάτι της ζωής μας, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ άλλων μηδενίζουν τις αποστάσεις φέρνοντας κοντά παιδιά και εγγόνια που μπορεί να σπουδάζουν ή να ζουν στο εξωτερικό.

Ο εκπαιδευτικός κύκλος για τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα έχει διάρκεια δυο μηνών, ενώ τα δύο εβδομαδιαία μαθήματα  διάρκειας μιας ώρας το καθένα, θα παραδίδονται κάθε  Δευτέρα (η αρχή έγινε την περασμένη Δευτέρα) και Πέμπτη το απόγευμα σε δύο τμήματα. Για το πρώτο τμήμα τα μαθήματα γίνονται από τις 4 μμ έως τις 5 μμ και για το δεύτερο από τις 5 μμ έως τις 6 μμ.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν τα μέλη των ΚΑΠΗ στην κοινωνική υπηρεσία κάθε κέντρου από όπου και θα τους παρέχονται επιπλέον πληροφορίες για τον νέο κύκλο σεμιναρίων που πρόκειται να ακολουθήσει.

Με τα χάλκινα της Γουμένισας η κοπή της πίτας των ΚΑΠΗ

Εκτός από τη μάθηση υπάρχει και η ψυχαγωγία όμως γι’ αυτό και τα μέλη των ΚΑΠΗ κόβουν την πίτα τους για το 2024. Η εκδήλωση έχει οριστεί για το μεσημέρι της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ που θα ανοίξει στις 12 το μεσημέρι. Η πρόσκληση στοιχίζει 14 ευρώ (περιλαμβάνει την μετακίνηση, το φαγητό και το ποτό) ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την προμηθευτούν από όλα τα ΚΑΠΗ και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες.  Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς έχουν αναλάβει ο Σταύρος Φωτιάδης με την πολυμελή ορχήστρα του καθώς και τα ξακουστά χάλκινα της Γουμένισσας.