Skip to main content

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Δωρεάν προβολές ενάντια στον ρατσισμό και για την αόρατη αναπηρία

Ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό, το φασισμό και τη βία, υπέρ του σεβασμού στη διαφορετικότητα έχει έναν ισχυρό σύμμαχο στον κόσμο του κινηματογράφου

Απόψε, αύριο και μεθαύριο, όπως και ολόκληρο το καλοκαίρι φυσικά, το πρόγραμμα έχει σινεμά. Αξιόλογα φιλμ του είδους του κινηματογράφου που μας προβληματίζει, μας ευαισθητοποιεί και μας ξεσηκώνει θα κάνουν ξεχωριστά τα βράδια μας. Τόσο στο Σινέ Άλσος στη Δενδροφυτεία στις Συκιές όσο και στο Σινέ Παράδεισος στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη  το κινηματογραφικό ταξίδι σε κόσμους διαφορετικούς θα είναι δωρεάν και αξέχαστο.

Ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό, το φασισμό και τη βία, υπέρ του σεβασμού στη διαφορετικότητα έχει έναν ισχυρό σύμμαχο στον κόσμο του κινηματογράφου.

Τις εντυπώσεις… κλέβει απόψε «Η κλέφτρα των βιβλίων» στο Σινέ Άλσος και «Το κύμα» στο Σινέ Παράδεισος. Αύριο Σάββατο «Το κύμα» μεταφέρεται στο Σινέ Άλσος, και στο Σινέ Παράδεισος πηγαίνει «Η κλέφτρα των βιβλίων». Την Κυριακή, αφού ψηφίσουμε είμαστε «Μετά τη Λουτσία» στο σινέ Άλσος και στο Σινέ Παράδεισος παίζει «Το παγόβουνο» και «Ένας κόσμος, δύο όψεις», ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ της Παρασκευής Σαλαβγιά και του Ζαχαρία Σπανού για την ευαισθητοποίησή μας απέναντι στην αόρατη αναπηρία.  

«Οι πολίτες έχουν και φέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ποιοτικές ταινίες της ελληνικής και της παγκόσμιας παραγωγής που έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και το περιεχόμενό τους» δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και επισημαίνει ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πανελλαδικά δήμους που διαθέτουν δύο θερινά σινεμά.

Αναφερόμενος στο αφιέρωμα στον αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κινηματογράφο, ο δήμαρχος υπογραμμίζει ότι «η κινηματογραφική παραγωγή αξιοποιεί τη μαγεία του σινεμά – και ειδικά του θερινού – για να μας ξεβολέψει και να μας κινητοποιήσει ενάντια στις επικίνδυνες νοοτροπίες οι οποίες δυστυχώς βρίσκουν εκφραστές ακόμη και σήμερα».

Ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης μιλώντας για το φετινό πρόγραμμα προβολών υπογραμμίζει ότι όπως κάθε χρόνο οι δημοτικοί θερινοί κινηματογράφοι που λειτουργούν υπό την ευθύνη της ΚΕΥΝΣ φιλοδοξούν να κερδίσουν το στοίχημα αποτελώντας για το κοινό το καθημερινό ραντεβού κάτω από τα αστέρια, τόσο για τους κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών όσο και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης που συνηθίζει να τους προτιμά.
To αφιέρωμα στον δικαιωματικό κινηματογράφο ολοκληρώνεται την Τετάρτη 28 Ιουνίου αλλά οι προβολές σπουδαίων φιλμ θα συνεχιστούν και στα δύο σινεμά ολόκληρο το καλοκαίρι.

Info

Σινέ Άλσος (Δενδροφυτεία, τηλ. 2310200190                         

Σινέ Παράδεισος (περιοχή Στρεμπενιώτη) τηλ. 2310631700                     

Ώρα προβολής 9.15 καθημερινά και στους δύο κινηματογράφους

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο θερινών κινηματογράφων

Προσοχή: Φέτος οι θερινοί μας κινηματογράφοι δεν δέχονται μετρητά αλλά μόνο κάρτες μέσω POS. Επίσης θα μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά μέσω ticketservices.gr