Skip to main content

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Κουλουράκια με μήνυμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού από γυναίκες με αναπηρία

Μια ξεχωριστή δράση που έγινε μέσω των ΚΔΑΠ-μεΑ του δήμου

Μια ξεχωριστή δράση ευαισθητοποίησης των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της πρόληψης υλοποιεί η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ωφελούμενες των ΚΔΑΠ-μεΑ του δήμου έφτιαξαν κουλουράκια στο σχήμα του διεθνούς συμβόλου πρόληψης του καρκίνου του μαστού, της γνωστής σε όλους μας ροζ κορδέλας. 

Οι νέες γυναίκες των ΚΔΑΠ-μεΑ συνοδευόμενες από τις εργαζόμενες στις δημοτικές δομές, την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου και την προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης  της ΚΕΥΝΣ Κατερίνα Ζαγρή επισκέπτονται σχολεία και γυμναστήρια όπου αθλούνται ή παρακολουθούν μαθήματα χορού δημότισσες και κάτοικοι Νεάπολης-Συκεών, και μοιράζουν τις ροζ κάρτες τους με ένα μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και τη σημασία της τακτικής εξέτασης αλλά και πεντανόστιμα κουλουράκια όμοια με τα ροζ κορδελάκια της πρόληψης.

Χθες σειρά είχαν το χορευτικό συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών και το Χορευτικό σωματείο Χοροστάτες.
Μικρή λεπτομέρεια που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στη δράση είναι ότι οι κάρτες φτιάχτηκαν από ανακυκλωμένο χαρτί που φτιάχνουν μόνοι τους οι ωφελούμενοι των ΚΔΑΠ-μεΑ Νεάπολης-Συκεών