Skip to main content

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Συνάντηση Δανιηλίδη με τους διευθυντές των σχολείων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Επισημάνθηκε ότι η διοίκηση του Δήμου θα είναι δίπλα στους εκπαιδευτικούς

Με τους διευθυντές όλων των σχολείων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Νεάπολης-Συκεών συναντήθηκαν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και ο αντιδήμαρχος Παιδείας ενόψει του αγιασμού της Δευτέρας.
Τόσο ο Σίμος Δανιηλίδης όσο και ο Μιχάλης Βουλγαρίδης διαβεβαίωσαν τους διευθυντές που συνάντησαν σε δύο διαδοχικά ραντεβού στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης ότι θα βρίσκονται δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, πρόθυμοι να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στη καθημερινότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο Σίμος Δανιηλίδης υπογράμμισε κυρίως στους εκπαιδευτικούς που ανέλαβαν για πρώτη φορά τη διεύθυνση σε σχολείο που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών πως ο δήμος δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως δήμος της παιδείας και του πολιτισμού αφού διαπνέεται από το πνεύμα της σπουδαίας Μελίνας Μερκούρη η οποία συνήθιζε να λέει πως για τη χώρα μας η βαριά βιομηχανία δεν είναι τα φουγάρα δηλαδή τα εργοστάσια, αλλά η παιδεία μας και η πολιτιστική παραγωγή μας. «Με αυτή την πεποίθηση», συνέχισε ο δήμαρχος, «φροντίζουμε να φέρνουμε τον πολιτισμό στα σχολεία και τους μαθητές κοντά στον πολιτισμό γι’ αυτό έχουμε επιτύχει να παρακολουθούν δωρεάν όλοι οι μαθητές μας υψηλής αισθητικής παραστάσεις του ΚΘΒΕ και συναυλίες κλασσικής μουσικής από την ΚΟΘ».

Αναφερόμενος στα μικρά «θαύματα» που προκύπτουν από την καλή συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικής κοινότητας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην πλέον πρόσφατη διάκριση σχολείου του δήμου. Το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του πρώην Πολυκλαδικού στου Στρεμπενιώτη, κατέκτησε την 1η θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εικονικών Επιχειρήσεων του JA στην Κωνσταντινούπολη. Με την ομάδα isometricks, την μαθητικής start up και το επιτραπέζιο παιχνίδι wizzle το σχολείο διεκδικεί με αξιώσεις ακόμη και τη νίκη στον επερχόμενο παγκόσμιο τελικό του Junior Achievement Worldwide.
Φυσικά ο κ. Δανιηλίδης δεν παρέλειψε να μιλήσει στους διευθυντές δημοτικών γυμνασίων και λυκείων για την υποχρηματοδότηση των σχολείων από το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο από αυτή αλλά και από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση προκειμένου να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Στη χαμηλή χρηματοδότηση των σχολείων αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης ο οποίος είναι επίσης εκπαιδευτικός με περίπου 35 χρόνια εμπειρία στην εκπαίδευση πολλά από τα οποία υπηρέτησε ως διευθυντής σε σχολεία της Νεάπολης και των Συκεών.

Όπως τόνισε, ευτυχώς για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς ο δήμος Νεάπολης-Συκεών είναι ένας εύρωστος δήμος ο οποίος μπορεί και χρηματοδοτεί με επιπλέον ποσά τις σχολικές επιτροπές όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο. Τέλος επειδή το σχολείο αποτελεί τμήμα της κοινωνίας και μάλιστα από τα πιο ζωντανά αφού η πλειονότητα των μελών του είναι οι μαθητές ο δήμος διαθέτει δομές στις οποίες έχουν δωρεάν πρόσβαση γονείς και μαθητές εφόσον χρειαστεί. Το Κέντρο Πρόληψης εξαρτήσεων Πυξίδα είναι μία από αυτές. Η επιστημονική υπεύθυνη της Πυξίδας Μαρία Κυριακίδου ήταν παρούσα στη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να τους ενημερώσει προσωπικά για τις δράσεις της Πυξίδας. Επιπλέον, από πέρυσι λειτουργεί στα όρια του δήμου το Connect Family με κοινωνικές υπηρεσίες για παιδιά και εφήβους.  

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν από πλευράς δήμου η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών Κατερίνα Τσουκαλά, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Α’βάθμιας εκπαίδευσης και αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Οικονομικών Αλεξάνδρα Τερζίδου, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη, η πρόεδρος της ενότητας Νεάπολης Χριστίνα Τερζή, το μέλος της σχολικής επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Βαρσάμης. Στη συνάντηση με τους διευθυντές των λυκείων και των γυμνασίων ήταν παρών ο διευθυντής Β’βάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Χρήστος Ρουμπίδης.