Skip to main content

Δήμος Ωραιοκάστρου: Επί ποδός η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Οι κεντρικοί δρόμοι στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας παρέμειναν ανοικτοί, ενώ κατά τη διάρκεια της νύκτας εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούσαν και σε πιο στενούς δρόμους για να απομακρύνουν τα χιόνια

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αντιδημαρχίας Διαχείρισης Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη του δήμου Ωραιοκάστρου για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης, που σημειώθηκε χθες στην περιοχή, όπως λέει ο δήμος.

Από νωρίς το απόγευμα τα εκχιονιστικά μηχανήματα τέθηκαν σε διαρκή κίνηση και έριχναν αλάτι στους οδικούς άξονες όλων των Κοινοτήτων. Οι κεντρικοί δρόμοι στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας παρέμειναν ανοικτοί, ενώ  κατά τη διάρκεια της νύκτας εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούσαν και σε πιο στενούς δρόμους για να απομακρύνουν τα χιόνια. 

Image

Επίσης, ποσότητες αλατιού συσκευάστηκαν σε σακιά και διατέθηκαν στους πολίτες.

«Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες που κάναμε και τις προσπάθειες των υπαλλήλων του Δήμου μας δεν παρατηρήθηκαν σημαντικά προβλήματα στην περιοχή και διατηρήσαμε ανοικτούς τους δρόμους», τονίζει η αντιδήμαρχος Διαχείρισης Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη του δήμου Ωραιοκάστρου, Σοφία Δημητριάδου.

Image

Την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου συντόνισαν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, η αντιδήμαρχος Διαχείρισης Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Δημητριάδου, οι αντιδήμαρχοι Μυγδονίας, Γιώργος Παρισόπουλος και Καλλιθέας, Κυριάκος Δούμπαλας, σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια, τις προέδρους και τους προέδρους των Κοινοτήτων.

Συνιστάται στους οδηγούς όσο διάστημα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και είναι ολισθηρό το οδόστρωμα να είναι προσεκτικοί κατά την οδήγηση.

Οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου (https://oraiokastro.gr/christika/politiki-prostasia/), για να ενημερώνονται σχετικά με τα μέτρα που κρίνεται απαραίτητο να λάβουν για την προστασία τους από ακραία καιρικά φαινόμενα.