Skip to main content

Δήμος Ωραιοκάστρου: Ο Κωνσταντίνος Τζίκας είναι ο πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη

Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Τζίκας εξελέγη μετά από μυστική ψηφοφορία Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης απέκτησε για πρώτη φορά ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Χθες το απόγευμα στη διάρκεια της 9ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου μετά από μυστική ψηφοφορία εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης ο δικηγόρος  Κωνσταντίνος Τζίκας.

Ο κ. Τζίκας έλαβε 26 ψήφους, έναντι 2 ψήφων που έλαβε ο συνυποψήφιός του, Δημήτρης Παπαδόπουλος (Σταυριώτης), εξασφαλίζοντας τη συναίνεση των 2/3 του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου συνεχάρησαν τον κ. Τζίκα και ευχήθηκαν να επιτελέσει με επιτυχία το έργο που αναλαμβάνει.

Ο κ. Τζίκας μετά την εκλογή του δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα, ύστερα από την υποψηφιότητα που έθεσα, η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου με ψήφους 26 - 2 να μου αναθέσει αυτήν την θέση ευθύνης. Τους ευχαριστώ θερμά όλους και εύχομαι να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους. Υπόσχομαι σε όλους τους δημότες Ωραιοκάστρου ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να εκπληρώσω ορθά και σύννομα τον ρόλο μου αφού ο Συμπαραστάτης αποτελεί μια ανεξάρτητη αρχή. Θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις να επιλύονται τα όποια ζητήματα ανακύπτουν ανάμεσα στις υπηρεσίες του Δήμου και στους δημότες ή τις επιχειρήσεις. Θέλω να αποτελέσω την "γέφυρα" που θα ενώνει τις υπηρεσίες του Δήμου με τους δημότες και τις επιχειρήσεις».

Image

 

Ο Κωνσταντίνος Τζίκας είναι Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής πιστοποιημένος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι πτυχιούχος του University of Luton (Bachelor of Laws with Honours) και της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ειδικεύεται σε υποθέσεις  αστικού δικαίου (οικογενειακό δίκαιο, τροχαία ατυχήματα, εμπορικό δίκαιο, κληρονομικό δίκαιο, υπερχρεωμένα νοικοκυριά), δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας και εμπορικών σημάτων, ποινικού και διοικητικού δικαίου και στην τραπεζική και οικογενειακή διαμεσολάβηση. Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια και διεθνή νομικά συνέδρια, ενώ έχει συνεργαστεί ως εξωτερικός νομικός συνεργάτης με Δήμους της Θεσσαλονίκης, εταιρείες και σωματεία. Κατέκτησε τη 2η θέση καλύτερου Δικηγόρου - Νομικού Παραστάτη στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαμεσολάβησης στο Anatolia College στη Θεσσαλονίκη, αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, φιλοξενείται σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές για θέματα σχετικά με νομικά ζητήματα και κάνει εισηγήσεις σε συνέδρια και εκδηλώσεις με νομικό περιεχόμενο. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ωραιοκάστρου την περίοδο 2019-2023.