Skip to main content

Δήμος Παύλου Μελά: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος εξέτασης για HIV, Ηπατίτιδα B και C

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 18:00 - 20:00 στην Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παύλου Μελά με Παράρτημα Ρομά και το Κοινωνικό Φαρμακείο δήμου Παύλου Μελά, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης (20 – 27 Νοεμβρίου) για τον HIV και τις ηπατίτιδες B και C, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν και ανώνυμο έλεγχο για HIV, ηπατίτιδες Β και C με τη μέθοδο «rapid test», την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 18:00 - 20:00, στην Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης, στην Άνω Ηλιούπολη, της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από την κινητή μονάδα της Μ.Κ.Ο. Θετική Φωνή Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη των στελεχών των δυο δομών του δήμου Παύλου Μελά, και θα πλαισιώνεται από συμβουλευτική πριν, μετά και κατά την διάρκεια της εξέτασης σε θέματα σεξουαλικής υγείας και σεξουαλικών πρακτικών.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση της προαγωγής υγείας, η μείωση των πιθανών μολύνσεων, η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα οφέλη της έγκαιρης εξέτασης τόσο του HIV, όσο και των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, η ενημέρωση των ευπαθών ομάδων σχετικά με τους τρόπους προφύλαξης, καθώς και η ενδυνάμωση αυτών, με στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού μέσω της προστασίας και της στήριξής τους.