Skip to main content

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Επικίνδυνη άγνοια Τσογκαρλίδη - Μπερδεύει τις επενδύσεις με τα ελλείμματα

Τι απαντά η δημοτική διοίκηση στον επικεφαλής της παράταξης «ορμή.όραμα.ομάδα» για την οικονομική κατάσταση του δήμου

Με σκληρή γλώσσα απαντά η διοίκηση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης «ορμή.όραμα.ομάδα», Πάρη Τσογκαρλίδη, ο οποίος έκανε λόγο για «οικονομικό κατήφορο» του δήμου με ζημίες άνω των 6 εκατ. ευρώ στον τελευταίο ισολογισμό για το έτος 2022.

Διαβάστε σχετικά: Τσογκαρλίδης: Η οικονομική κατηφόρα του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη θα μας βρει απέναντι

«Με αφορμή ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Πάρη Τσογκαρλίδη, σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη στην έγκριση του τελευταίου ισολογισμού του δήμου επισημαίνουμε τα εξής για την αποκατάσταση της αλήθειας» σημειώνει η διοίκηση του δήμου και εξηγεί:

«Φυσικά και δεν υπάρχει "οικονομική κατηφόρα" για τον δήμο όπως ανακριβώς ισχυρίζεται. Αντίθετα σε συνεχή κατηφόρα και κατρακύλα βρίσκεται ο ίδιος και η δημοτική του παράταξη μήνες τώρα όπως αποτυπώθηκε και από τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών.

Η οικονομική κατάσταση του δήμου μας έχει επανειλημμένα αξιολογηθεί υγιής και νοικοκυρεμένη από όλες τις Ελεγκτικές Αρχές του Υπουργείου Εσωτερικών και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μάλιστα ο τρέχον προϋπολογισμός μας εγκρίθηκε πρώτος μεταξύ των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας από το Οικονομικό Παρατηρητήριο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης δίχως την παραμικρή παρατήρηση.  

Καταγγέλλει τον δήμο για «ζημία» σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ αναφερόμενος στην αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων φωτισμού με LED τεχνολογία. Αν ο ίδιος ήτανε παρών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και δεν απουσίαζε  θα είχε ακούσει  από τον ορκωτό ελεγκτή, ο οποίος επανέλαβε πολλές φορές ξεκάθαρα ότι πρόκειται για σημαντική επένδυση του Δήμου να αντικαταστήσει όλους τους λαμπτήρες του με led φωτισμό με τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και θεαματική βελτίωση φωτισμού. Μάλιστα, έγινε πολλαπλή αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο ότι πρόκειται για επένδυση, από την οποία ο δήμος εξοικονομεί περίπου 700.000 ευρώ ετησίως από τους λογαριασμούς του».

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σημειώνει πως είναι «ασυγχώρητη και επικίνδυνη άγνοια, κ. Τσογκαρλίδη, να μπερδεύετε επενδύσεις με "ελλείματα", σας εκθέτει ανεπανόρθωτα στους συμπολίτες μας. Το ίδιο και η απουσία σας από τα δημοτικά συμβούλια ώστε να έχετε σωστή γνώση των θεμάτων και να είστε χρήσιμος στους δημότες και στον τόπο μας».

Σχετικά με τη ζημία 1,8 εκ. ευρώ για κάλυψη υποχρεώσεων του δήμου λόγω απαλλοτριώσεων που αναφέρει ο κ. Τσογκαρλίδης, η διοίκηση του δήμου τονίζει ότι «οι αποζημιώσεις λόγω απαλλοτριώσεων καλύπτονται με εισφορά σε γη και χρήμα των υπόχρεων από τις επεκτάσεις των πολεοδομικών σχεδίων. Μόνο ένας άσχετος με την αυτοδιοίκηση θα επικαλούνταν ζημία από τις επεκτάσεις πολεοδομικών σχεδίων, οι οποίες μόνο οφέλη φέρνουν στον Δήμο.
 
Ο κ. Τσογκαρλίδης δυστυχώς δεν κατάλαβε ακόμη ότι ο λαϊκισμός και η αλαζονεία όχι μόνο δεν τον βοηθούν αλλά αντιθέτως τον εκθέτουν. Ας προβληματιστεί τουλάχιστον από το 61% με το οποίο επιβράβευσαν τη διοίκησή μας οι δημότες Πυλαίας - Χορτιάτη "μόλις χθες", στις εκλογές του Οκτωβρίου, σε αντίθεση με τον ίδιο και την πολυδιαφημισμένη δική του δημοτική παράταξη που περιορίστηκε ουραγός στο δημοτικό συμβούλιο με ποσοστό μόλις 14%. Κάτι περισσότερο από αυτόν προφανώς γνωρίζουν οι συμπολίτες μας» σημειώνει η διοίκηση του δήμου.

«Δεν θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το παραλήρημά του. Έχουμε άλλωστε πολλή δουλειά να κάνουμε για τον δήμο και τους συμπολίτες μας τιμώντας την εντολή και την εμπιστοσύνη τους. Ο μόνος λόγος της δημόσιας απάντησής μας είναι η υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών μας, όπως άλλωστε έχουμε υποχρέωση να τους ενημερώσουμε» καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.