Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Από τον Απρίλιο σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός Καθαριότητας - Call center για τα ογκώδη

Οι βασικές κατευθύνσεις που θα έχει ο νέος κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης - Σε αναμονή για την οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση

Έτοιμος είναι ο νέος κανονισμός Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ εντός του Απριλίου.

Ο νέος κανονισμός, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα προβλέπει τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους δημότες και τη δυνατότητα επιβολής προστίμων από τους επόπτες καθαριότητας, καθώς έως τώρα αυτό μπορεί να το κάνει η Δημοτική Αστυνομία.

Επίσης, στον νέο κανονισμό θα καθορίζεται ο τρόπος διαχείρισης των ογκωδών απορριμμάτων καθώς και το ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθείται από τους πολίτες, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας, ώστε τα ογκώδη να μη συγκεντρώνονται στα πεζοδρόμια.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιώργος Δημαρέλος σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των ογκωδών θα παίξει το νέο call center που σχεδιάζεται στον δήμο για την άμεση επικοινωνία των δημοτών με όλες τις υπηρεσίες του δήμου και συγκεκριμένα με τη αντιδημαρχία Καθαριότητας.  

Ο νέος κανονισμός Καθαριότητας θα πρέπει να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο, πριν ξεκινήσει η εφαρμογή του. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί σε διαβούλευση εντός του μήνα, έτσι ώστε τον Απρίλιο να ψηφιστεί από το Σώμα και να τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Όπως πάντως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης ο νέος κανονισμός θα συνδεθεί με τον θεσμό των εποπτών γειτονιάς, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του μήνα. Παράλληλα με τους επόπτες γειτονιάς έχουν οριστεί οι αιρετοί σε κάθε κοινότητα που θα παρακολουθούν την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Η δημοτική αρχή αναμένει από την κυβέρνηση την ενίσχυση του τομέα καθαριότητας με το ποσό των οκτώ εκατ. ευρώ για τα πλυστικά μηχανήματα καθώς και το κονδύλι για τη νυχτερινή αποκομιδή των απορριμμάτων, αναμένοντας μάλιστα, να κατατεθεί και η σχετική τροπολογία από την κυβέρνηση. «Περιμένω την υλοποίηση της δέσμευσης», υπογράμμισε ο κ. Αγγελούδης.