Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Έξυπνοι ποτιστές για τα αδέσποτα

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης τόνισε πως διευρύνεται το ωράριο της αρμόδιας υπηρεσίας για τη φροντίδα αδέσποτων.

Για τη διεύρυνση του ωραρίου της αρμόδιας υπηρεσίας περισυλλογής και φροντίδας αδέσποτων στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης.

Μιλώντας στο Radio North 98 σημείωσε ότι θα τοποθετηθούν «έξυπνοι» ποτιστές που θα δουλεύουν ή όχι ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες σε μια προσπάθεια να καταστεί η πόλη smart city και πιο «πράσινη».

Όπως είπε ο κ. Δημητριάδης: «από τη Δευτέρα καλώντας στον δήμο Θεσσαλονίκης σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο αδέσποτο με επιθετική συμπεριφορά, είναι κακοποιημένο  μέχρι και τις 10 το βράδυ θα μπορούν οι υπάλληλοι να ενημερώνονται και να μεριμνούν. Διευρύνεται το ωράριο – από τις 14:30 που σχολούσε η υπηρεσία- και θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση για να επιληφθούν του συμβάντος οι αρμόδιοι υπάλληλοι».

Ο κ. Δημητριάδης συμπλήρωσε: «Επειδή υπήρχε μεγάλη σπατάλη νερού, μέσα στην επόμενη χρονιά θα ξεκινήσουμε την τοποθέτηση των smart ποτιστών. Όταν θα βρέχει τα φυτά θα σταματούν να ποτίζονται από τους ποτιστές και όταν δεν θα βρέχει θα ποτίζονται με την περιοδικότητα που πρέπει για κάθε είδος. Μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο. Θέλουμε ως διοίκηση να κάνουμε την Θεσσαλονίκη πιο smart, πιο «έξυπνη», και αυτό νομίζω σιγά σιγά θα γίνει».