Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Παραδόθηκαν 19 αναπηρικά αμαξίδια σε νοσοκομεία και φορείς της πόλης

Χιλιάδες δημότες, σχολεία, υπηρεσίες και σύλλογοι μαζεύουν τα πλαστικά καπάκια από τα μπουκάλια νερού και αναψυκτικών και τα έσοδα από την ανακύκλωσή τους γίνονται αναπηρικά αμαξίδια

Με την παράδοση άλλων 19 αμαξιδίων σε νοσοκομεία και φορείς της πόλης συνεχίζεται η δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης «Keep on Moving». «Είμαι πολύ χαρούμενος που σε αυτή τη θητεία καταφέραμε να δώσουμε πάνω από 55 αναπηρικά αμαξίδια», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σήμερα (18/9) κατά την τελετή παράδοσης των αμαξιδίων.

«Όλη η Θεσσαλονίκη συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια να δώσουμε βοήθεια στα νοσοκομεία της πόλης μας. Η προσπάθεια συνεχίζεται και θα συνεχίζεται. Το ότι έχουμε δίπλα μας σχολεία, συλλόγους, φορείς, μεμονωμένους πολίτες μας κάνει να αισθανόμαστε σε αυτές τις δύσκολες μέρες πραγματικά αισιόδοξοι με την ανθρώπινη αλληλεγγύη», σημείωσε ο ίδιος.

Χιλιάδες δημότες, σχολεία, υπηρεσίες και σύλλογοι μαζεύουν τα πλαστικά καπάκια από τα μπουκάλια νερού και αναψυκτικών και τα έσοδα από την ανακύκλωσή τους γίνονται αναπηρικά αμαξίδια που διατίθενται σε όποιον τα έχει ανάγκη.

«Είναι μια προσπάθεια που αγκαλιάστηκε από όλους. Έχουμε ήδη δώσει 35 αμαξίδια, σήμερα δίνουμε άλλα 19 και έχουμε προμηθευτεί άλλα 15 τα οποία επίσης θα διατεθούν όπου υπάρχει ανάγκη», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Κοσμοπούλου.

«Το τμήμα Ανακύκλωσης σε πλήρη συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνει τα καπάκια που συλλέγουν παντού οι πολίτες σε όλη την πόλη, μεμονωμένα φορείς, σχολεία, σύλλογοι και 1,5 τόνος καπάκια αντιστοιχεί σε ένα αμαξίδιο», εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Ιακώβου.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής για αυτήν την ενέργεια που βοηθά όλα τα νοσοκομεία με τη χορηγία των αναπηρικών αμαξιδίων. Η συνεχής προσπάθειά τους μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο που έχουμε σε όλα τα νοσοκομεία», τόνισε ο διοικητής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη Παναγιώτης Παντελιάδης.

«Είμαι περήφανος και χαρούμενος για το πανεπιστήμιό μας που συμμετέχει στη δράση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης και στο πλαίσιο αυτό παραλαμβάνουμε σήμερα αυτό το αμαξίδιο. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μπορούμε να συνεργαστούμε και να κάνουμε δράσεις με κοινωνικό αντίκτυπο», σημείωσε ο Αντιπρύτανης Οικονομικών Υποθέσεων και Υποδομών Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ιωάννης Ταμπακούδης.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, ειδικά αυτόν τον καιρό, να παίρνουμε τέτοιου είδους βοήθεια και εύχομαι να συνεχίσουν το κοινωνικό τους έργο», δήλωσε η Αναπληρώτρια διοικήτρια του Γ.Ν.Θ. «Ο Άγιος Δημήτριος» Βασιλική Τραούδα.

«Αυτά τα αναπηρικά αμαξίδια θα είναι πολύ χρήσιμα στο νοσοκομείο και ταυτόχρονα προάγουμε την ιδέα της ανακύκλωσης», σημείωσε ο Διοικητής του Ιπποκρατείου Γ.Ν.Θ. Γεώργιος Ταρασίδης.

Αναπηρικά δύο αμαξίδια έλαβαν τα νοσοκομεία Αγ. Δημήτριος, Αγ. Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Γ. Γεννηματάς, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Παπαγεωργίου, Παπανικολάου και από ένα το Κέντρο Υγείας 25ης Μαρτίου, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Πολιτιστική Αδελφότητα Μεροπαίων Πωγωνίου Ιωαννίνων.