Skip to main content

Συντηρήσεις και επισκευές στα Κοιμητήρια του δήμου Θεσσαλονίκης

Κριτική του δημοτικού συμβούλου από την παράταξη «Εντάξει» Σωκράτη Δημητριάδη για μετατροπή τμήματος των Κοιμητηρίων σε χωματερή.

Ενέργειες για την αναβάθμιση των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου πραγματοποιεί, το τελευταίο διάστημα, ο δήμος Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει μετατραπεί ένα τμήμα του σε «αποθήκη» εγκαταλελειμμένων οχημάτων.  

Είχε προηγηθεί κριτική του δημοτικού συμβούλου από την παράταξη «Εντάξει» Σωκράτη Δημητριάδη, ο οποίος έκανε λόγο για «ασέβεια να μετατρέψει ο δήμος ένα τμήμα των Κοιμητηρίων σε χωματερή».

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο επανειλημμένως έθεσα θέμα για τα κοιμητήρια τα οποία έχουν μετατρέψει σε αποθήκη εγκαταλελλειμένων οχημάτων. Είναι το ελάχιστο ασέβεια να εχει μετατρέψει ο Δήμος ενα τμήμα των κοιμητηρίων σε χωματερή με την δικαιολογία "δεν έχουμε άλλο χώρο"..... Βρήκαν λοιπόν τον χώρο.... τα κοιμητήρια», έγραψε χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στο facebook.

Απαντώντας στην κριτική ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς ξεκαθαρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Όπως σημειώνει, ο χώρος των Κοιμητηρίων, σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, προβλέπεται εκτός από τα νεκροταφεία και τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου, και άλλες δραστηριότητες. «Από την προηγούμενη διοίκηση σε εκείνο το χώρο λειτουργούσε το γραφείο των κάδων απορριμμάτων. Τα είχαν όλα παρατημένα, εμείς τα συμμαζέψαμε και τα έχουμε τακτοποιήσει», σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο οποίος επισκέφθηκε, χθες, τον χώρο για να επιβλέψει το έργο, στα Κοιμητήρια βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στη συντήρηση και επισκευή κτηριακών υποδομών και δομικών κατασκευών των Κοιμητηρίων. Όπως εξήγησε, μιλώντας στη Voria.gr, πρόκειται για μια σειρά εργασιών, στο οστεοφυλάκιο, στα γραφεία των Κοιμητηρίων, στο Ιερό Ναό ακόμα και στα ψυγεία, που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους.

Παράλληλα, αναμένεται οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν και στη βελτίωση – εκσυγχρονισμό του ηλεκτροφωτισμού των κτηριακών εγκαταστάσεων.