Skip to main content

Δημοσιογραφικές... πινελιές

Η πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα μετατρέπεται σε έργα μέσα από τις μπογιές της δημοσιογράφου.
Η Μαρία Ρηγούτσου δημοσιογράφος της Γερμανίας εκθέτει αυτές τις μέρες τα έργα της στην "Art Gallery Lola Nikolaou". Πρόκειται για ελληνίδα της ομογένειας που έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε μέσα όπως η Deutsche Welle, στην ελληνική εκπομπή της Έσσης (Hessischer Rundfunk) και την Καθημερινή.

Τα έργα της δημιουργού είναι μέρος της σειράς «Τέχνη και Δημοσιογραφία». Έμπνευση αποτελεί η πολιτική, κοινωνική και οικονομική καθημερινότητα έτσι όπως αποτυπώνεται μέσα από τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης επεξεργασμένα με τέτοιο τρόπο που να θυμίζουν βυζαντινές αγιογραφίες.

Οι εικόνες εναλλάσσονται και το κοινό μεταφέρεται από την Ασία, στη Μέση Ανατολή, το Ιράκ και αλλού. Έτσι η φλεγόμενη Βαγδάτη συνυπάρχει με έναν πίνακα του κοσμοπολίτικου Μονακό, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την τραγικότητα της κατάστασης.

Παράλληλα με την έκθεση της Ρηγούτσου στην γκαλερί θα φιλοξενούνται ακόμη δυο εκθέσεις. Πρόκειται για έργα της Εοζέν Αγκοπιάν και της Ελευθερίας Στόικου, αποφοίτου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Η αρμενικής καταγωγής Αγκοπιάν παρουσιάζει έργα μεικτής τεχνικής με κυρίαρχο στοιχείο την κλωστή, υλικό με το οποίο ασχολείται πολλά χρόνια μέσα από την τέχνη της.

Η ομαδική έκθεση των τριών καλλιτεχνών θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 7 Οκτωβρίου στην «Gallery Lola Nikolaou» (Τσιμισκή 52).

Δημήτρης Τσάκωνας