Skip to main content

Δημοσκόπηση: Πάνω από 1 στους 2 Θεσσαλονικείς διαφωνεί με την κατασκευή του Flyover

Πάνω από 45 λεπτά η επιβάρυνση του χρόνου των καθημερινών μετακινήσεων στον περιφερειακό για τους περισσότερους Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με έρευνα

Κακή εικόνα για το έργο του Flyover, απαισιοδοξία και αντίθεση στην κατασκευή του καταγράφεται από την πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview για λογαριασμό του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 σε δείγμα 4.101 ατόμων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης την χρονική περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2024.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στην ημερίδα διαλόγου, «Η ζωή μας με το Flyover», που διοργανώνει το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 στο Stage του Περιπτέρου 15 της ΔΕΘ στο πλαίσιο της έκθεσης Forward Green.

Το 58% των ερωτώμενων δεν συμφωνεί με την κατασκευή του Flyover, έναντι του 42% που συμφωνεί, ενώ παράλληλα το 54% εκτιμά ότι το έργο δεν θα βοηθήσει στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης.

Image
Image

Τεράστιο είναι το ποσοστό που φτάνει στο 83% όσων απαντούν πως το έργο του Flyover έπρεπε να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση του Μετρό.

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το ποσοστό (95%) όσων θεωρούν ότι η κατασκευή του έργου επιβαρύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενώ την ίδια στιγμή το 80% πιστεύει ότι το Flyover θα κάνει ακόμη πιο έντονο το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στάθμευσης.

Η έρευνα ακόμη αποτυπώνει πως οι περισσότεροι συμμετέχοντες έχουν υποστεί επιβάρυνση του χρόνου των καθημερινών μετακινήσεων τους πάνω από 45 λεπτά ημερησίως.

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας στο παρακάτω λινκ: