Skip to main content

Δημοσκόπηση: Στο 31,4% η ΝΔ, στο 15,1% ο ΣΥΡΙΖΑ - Πτώση πέντε μονάδων για την κυβέρνηση

Μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου για τα Τέμπη, την ακρίβεια και την εγκληματικότητα

Απώλειες για το κυβερνών κόμμα κατέγραψε η Μetron Analysis στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει κέρδη σχεδόν δύο μονάδων και τον Στέφανο Κασσελάκη να μην εμφανίζει ορατή άνοδο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός και στην δημοφιλία του.

Το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, 80 ημέρες πριν από το ραντεβού με τις κάλπες.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το κυβερνών κόμμα έχασε 5,1 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου μέσα σε έναν μήνα - ωστόσο εμφανίζεται με υπερδιπλάσια ποσοστά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που πάντως καταγράφεται ως δεύτερο κόμμα σε ακόμα μία δημοσκόπηση. Το ΠΑΣΟΚ χάνει σχεδόν δύο μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ η Metron καταγράφει χαμηλά το κόμμα Λοβέρδου, στο 1% στην εκτίμηση ψήφου. Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης χάνει και από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δημοφιλία και εμφανίζεται πλέον τέταρτος μετά από τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.



Στην ερώτηση για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό» ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 33%, ο Στέφανος Κασσελάκης 7%, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος από 5%.

Στο 34% η θετική αξιολόγηση για τον πρωθυπουργό, στο 61% η αρνητική αξιολόγηση. Στο 17% η θετική αξιολόγηση για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο 74% η αρνητική.

Στο 30% ανέρχεται η θετική αξιολόγηση της κυβέρνησης, ενώ στο 66% η αρνητική. Τα ποσοστά για την αντιπολίτευση είναι στο 10% (θετική αξιολόγηση) και στο 83% η αρνητική.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει 41%, ενώ ακολουθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης 39%.
 

Image

 

Image
Image


 

Image


 

Image