Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΑΓ.ΣΟΦΙΑ:ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ

Για το 70% των Ελλήνων η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί πλήγμα για το θρησκευτικό τους συναίσθημα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση

Βαθιά αγγίζει τους Έλληνες, το θέμα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί όπως προκύπτει από τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε για τη Βεργίνα Τηλεόραση η INTERVIEW, με την υπογραφή του Δημήτρη Βασιλειάδη.

Η έρευνα επικεντρώνει σε 9 σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το μεγάλο αυτό θέμα, δίνοντας απαντήσεις του ελληνικού λαού για την κρισιμότητα, τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ και της Ρωσίας, ενώ αποτυπώνει την άποψη των πολιτών για το τι πρέπει να γίνει στην πράξη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης για το 70% των Ελλήνων η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί πλήγμα για το θρησκευτικό τους συναίσθημα και πρέπει να απασχολήσει το χριστιανισμό στο σύνολό του όπως πιστεύει το 80%

Απογοητευμένοι οι πολίτες από τη στάση ΕΕ και Ρωσίας - Ζητούν από την κυβέρνηση να προσπαθήσει περισσότερο

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (77%) κρίνει αρνητικά τη στάση της Ρωσίας για το θέμα ενώ εμφανίζεται απογοητευμένη (87%) και από τη στάση της ΕΕ για την οποία 77% εκτιμά ότι δε θα δεχθεί να εφαρμόσει τις κυρώσεις που ζητά η Ελλάδα.

Την ίδια ώρα 53% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει περισσότερα σε αντίθεση με το 40% των πολιτών που εκτιμά ότι η κυβέρνηση έκανε και κάνει ό,τι μπορεί για το θέμα.

Πιο επώδυνες για τον Ερντογάν οι οικονομικές κυρώσεις - Επίλυση μέσω διεθνών συμμαχιών

Σημαντικό ποσοστό των πολιτών (68%) πιστεύει ότι οι οικονομικές κυρώσεις είναι πιο επώδυνες για τον Ερντογάν ενώ 28% εκτιμά ότι «τίποτα δεν τον σταματά». Συγχρόνως σε ποσοστό 78% οι ερωτώμενοι προτιμούν την επίλυση του θέματος μέσα από διεθνείς συμμαχίες.

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης σχετικό με την πρόταση Βορίδη να γίνει το μουσείο Κεμάλ, μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού, το 55% διαφωνεί με μια τέτοια εξέλιξη, με το 40% να συμφωνεί με μια τέτοια επιλογή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ