Skip to main content

Δημοτική Αστυνομία: Ο ΚOK δεν καταργήθηκε - Προσοχή στα παρκαρίσματα

Μπορεί η Δημοτική Αστυνομία να έχει ρίξει το βάρος της στους ελέγχους για τις άσκοπες μετακινήσεις, ωστόσο, δεν θα επιτρέψει φαινόμενα αταξίας

«Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν καταργήθηκε»… το μήνυμα αυτό στέλνεται από τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης, σε όσους πολίτες, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω κορωνοϊού, επιλέγουν να σταθμεύουν παράνομα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Μπορεί η Δημοτική Αστυνομία να έχει ρίξει το βάρος της το τελευταίο διάστημα στους ελέγχους για τις άσκοπες μετακινήσεις και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ωστόσο, δεν θα επιτρέψει, όπως ξεκαθαρίζεται, φαινόμενα αταξίας στην πόλη.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στο facebook του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή. «Μήνυμα προς μία ισχνή μειοψηφία της πόλης μας: Ο Κ.Ο.Κ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο διάστημα, αν και οι μετακινήσεις οχημάτων έχουν περιοριστεί, έχουν εντοπιστεί οδηγοί που σταθμεύουν παράνομα, είτε πάνω σε πεζοδρόμια, είτε πάνω σε ράμπες και γενικότερα σε σημεία που απαγορεύονται. Οι δημοτικοί αστυνομικοί όπου εντοπίζουν τέτοιες περιπτώσεις θα συνεχίζουν να βεβαιώνουν παραβάσεις, προκειμένου η πόλη να μην ξανά παρουσιάσει εικόνα αταξίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση παράνομης στάθμευσης που είχε δημοσιεύσει το περασμένο Σαββατοκύριακο η Voria.gr από την περιοχή της Π. Συνδίκα. Ιδιοκτήτες ΙΧ αγνόησαν τα πασαλάκια αλλά και το γεγονός ότι πολίτες χρειάζονται τα πεζοδρόμια για να μετακινούνται για τις βασικές τους ανάγκες και τα έφραξαν με τα οχήματά τους.

Διαβάστε: Ρεσιτάλ παράνομου παρκαρίσματος εν μέσω κορωνοϊού