Skip to main content

Δεινοπάθησε αλλά κέρδισε (2-0) ο ΠΑΟΚ την Ξάνθη (video)

Ο Δικέφαλος έχασε σωρεία ευκαιριών (4 δοκάρια), είχε δύο ακυρωθέντα γκολ μέσω VAR αλλά με γκολ των Μπίσεσβαρ-Κρέσπο λύγισε τους παθητικούς Ακρίτες.

Τη νίκη με 2-0 επί της Ξάνθης κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 13η αγωνιστική της Super League.

Oι ασπρόμαυροι έχασαν σωρεία ευκαιριών, μεταξύ των οποίων 4 δοκάρια, είχαν δύο ακυρωθέντα γκολ μέσω του VAR αλλά κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των παθητικών Θρακιωτών.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Δικέφαλος παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 29 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον 2ο Ολυμπιακό που αγωνίζεται εναντίον του Παναιτωλικού (20:00) στο Αγρίνιο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον ΠΑΟΚ που απείλησε για πρώτη φορά στο 8' καθώς ο Λημνιός γύρισε από τα δεξιά και ο Σβιντέρσκι σούταρε όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από αριστερό δοκάρι του Άμπαντ.

 

Οι ασπρόμαυροι αύξησαν την πίεσή τους και στο 19' άγγιξαν το γκολ όταν ο Πέλκας έπιασε διαγώνιο σουτ όμως η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Άμπαντ ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Βιεϊρίνια να εξαπολύσει δεξί σουτ οβίδα με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Στο 21' ήταν η σειρά του Λημνιού να φανεί ξανά απειλητικός από τα δεξιά βγάζοντας σέντρα με στόχο τον Σβιντέρσκι νίκησε τον Λισγάρα στον αέρα πιάνοντας κεφαλιά που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Άμπαντ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 25' ο Πέλκας έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Άμπαντ περνώντας εκτός ενώ στο 27' ο Ίβηρας πορτιέρε εκτινάχθηκε διώχνοντας σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μίσιτς.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει ένα γκολ και στο 30' απείλησε ξανά από τα δεξιά καθώς ο Μίσιτς σέντραρε και ο Σβιντέρσκι έπιασε κεφαλιά όμως ο Άμπαντ μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Η Ξάνθη είχε μόλις μια ευκαιρία και συγκεκριμέμνα στο 31' όταν ο Τζουρίτσκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Στούρτζεον έκανε γύρισμα όμως ο Ζίβκοβιτς έπεσε και καπάκωσε τη μπάλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 37' με τον Σβιντέρσκι όμως ο διαιτητής Φωτιάς, συμβουλευόμενος το VAR, το ακύρωσε σωστά καθώς ο Πολωνός στράικερ ήταν στην αρχή της φάσης σε θέση οφσάιντ.

Μάλιστα, στο 45' πραγματοποιήθηκε μια φάση που έφερε διαμαρτυρίες από τον πάγκο των γηπεδούχων καθώς ο Μίσιτς μπήκε στην περιοχή, ο Κοβάτσεβιτς τον έκοψε και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Στούρτζεον όμως ο ρέφερι της αναμέτρησης έκανε χρήση VAR και δεν καταλόγισε πέναλτι.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 51' ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ με τον Σβιντέρσκι όμως αυτό δεν μέτρησε με τον διαιτητή Φωτιά να συμβουλεύεται ξανά το VAR.

Συγκεκριμένα, ο Μάτος είχε σουτάρει με τον Άμπαντ να αποκρούει αλλά ο Μαουρίσιο είχε κάνει κίνηση προς την εστία όντας εκτεθειμένος.

O Δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 59' καθώς μετά από αντεπίθεση, ο Γιαννούλης εξαπέλυσε δυνατό σουτ αλλά ο Άμπαντ απέκρουσε με το ένα χέρι σε κόρνερ ενώ στο 61', ο Ισπανός τερματοφύλακας της Ξάνθης έδιωξε -ξανά- σε κόρνερ το γύρισμα του Μίσιτς.

Το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα συνέχισε να χάνει σωρεία ευκαιριών και στο 63' τόσο ο Πέλκας όσο και ο Σβιντέρσκι δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Άμπαντ που κατέβαζε κυριολεκτικά ρολά. Ο Πορτογάλος τεχνικός των ασπρόμαυρων θέλησε να τονώσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του περνώντας στο 64' τους Ακπόμ-Μπίσεσβαρ στον αγωνιστικό χώρο αντί των Πέλκα-Βιεϊρίνια.

Ο Δικέφαλος άγγιξε ξανά το γκολ στο 77' όταν ο Μπίσεσβαρ σέντραρε από τα δεξιά, ο Κρέσπο έπιασε γυριστή κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Άμπαντ.

Τελικά τη λύση στους πρωταθλητές έδωσε στο 80' ο Μπίσεσβαρ καθώς με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Άμπαντ πετυχαίνοντας το 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να κλειδώσουν τη νίκη στο 88' όταν ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε φάουλ και ο Κρέσπο προλαβαίνοντας την έξοδο του Άμπαντ έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (Ελ Καντουρί 78'), Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Λημνιός, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (Μπίσεσβαρ 64'), Πέλκας (Ακπόμ 64'), Σβιντέρσκι.

Ξάνθη (Κόλτσης): Άμπαντ, Σόσα, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Λούκας (Ακόστα 84'), Τζουρίτσκοβιτς, Τερκί (Τεξέιρα 78'), Στούρτζεον, Ρενέλα (Ντε Αμορίμ 84'), Κοβάτσεβιτς.