Skip to main content

Δύο πρόσωπα - κλειδιά σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Ένας πρώην ανώτατος δικαστής και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου θα εξετάζουν τα νομοσχέδια που θα προωθούν προς τη Βουλή οι υπουργοί

Ρόλο - κλειδί θα παίζουν ο Παναγιώτης Πικραμμένος και ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε μια μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην ανώτατος δικαστικός και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου αντίστοιχα, μεταξύ άλλων, θα εξετάζουν τα νομοσχέδια που θα προωθούν προς τη Βουλή για ψήφιση οι υπουργοί της κυβέρνησης, σε περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης αναλάβει τα ηνία της χώρας. Οι δύο έγκριτοι νομικοί θα συμμετέχουν επίσης στις κλειστές συσκέψεις που θα λαμβάνουν χώρα τακτικά στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα εξετάζεται η πρόοδος του κυβερνητικού έργου. Κι αυτό γιατί η νομική τους άποψη για τα τεκταινόμενα κρίνεται ως κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την ορθή διακυβέρνηση της χώρας.

Για το πώς θα διαμορφωθεί η μορφή της σας το έχουμε γράψει: με υπέρ-υπουργεία υπό τη σκεπή των οποίων θα μπουν ως υφυπουργεία πολλά νυν υπουργεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις θέσεις θα εξαρτηθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα:

*** Αν η αυτοδυναμία είναι μεγάλη στην κυβέρνηση θα μπουν πολλοί εξωκοινοβουλευτικοί

*** Αν είναι μικρή, τότε θα είναι πιο στενά κομματική

Ο διαχωρισμός αυτός, σύμφωνα με πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν, θα ισχύει κυρίως ως προς τις θέσεις των υφυπουργών, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, ο θεσμός των αναπληρωτών υπουργών οδεύει προς κατάργηση.