Skip to main content

Δύο προτάσεις Καλαφάτη για το μετρό της Θεσσαλονίκης

Τις κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή και έγιναν αποδεκτές. Ζητά επίσημη και ευρεία ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου και επέκταση τα δυτικά.

Δύο προτάσεις για το μετρό της Θεσσαλονίκης, που έκανε σήμερα στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, έγιναν αποδεκτές.

Η πρώτη πρόταση του κ. Καλαφάτη ήταν να προκληθεί μια ευρεία συζήτηση στη Θεσσαλονίκη και μια προσπάθεια πλατιάς ενημέρωσης του λαού της πόλης με βάση συγκεκριμένα στοιχεία πολιτικής κι όχι παραπολιτικής γύρω από το ζήτημα της εξέλιξης κατασκευής του μετρό. Αυτό δε να γίνει με πρωτοβουλία και ευθύνη του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και του νέου προέδρου της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Νίκου Ταχιάου.

Η δεύτερη πρόταση του κ. Καλαφάτη που επίσης έγινε δεκτή ήταν να υπάρξει σχεδιασμός σε επίπεδο προτεραιοτήτων σχετικά με την επέκταση της γραμμής του μετρό στη δυτική και βορειοδυτική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Οι κ.κ. Καραμανλής και Ταχιάος δήλωσαν θετικοί στην πρόταση Καλαφάτη και κατ' επέκταση και η Επιτροπή.