Skip to main content

Διπλό με ανατροπή για Ολυμπιακό επί του Άρη στο «Βικελίδης» (video)

Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς με κεφαλιά του Ντιγκινί όμως οι ερυθρόλευκοι ανέτρεψαν το σκορ με γκολ των Μασούρα - Ελ Αραμπί

Την ήττα με 1-2 από τον Ολυμπιακό γνώρισε ο Άρης στο Χαριλάου για την 6η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας με 16 πόντους, ακολουθεί 2η η Ξάνθη με 15 και 3ος ο ΠΑΟΚ με 14 ενώ αντίθετα ο Άρης βρίσκεται στην 9η θέση με 5 βαθμούς, ισόβαθμος με τον Παναθηναϊκό.

Ο Άρης κατάφερε να αιφνιδιάσει μόλις στο 6' όταν ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ και ο Ντιγκινί πηδώντας ψηλότερα κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Σα κάνοντας το 1-0.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση και απείλησε τρεις φορές τα καρέ του Έμαν. Αρχικά στο 18' όταν ο Ποντένσε έκανε επικίνδυνο γύρισμα της μπάλας αλλά ο Αυστριακός τερματοφύλακας μπλόκαρε ενώ το ίδιο έκανε και δύο κριτές αργότερα σε σουτ που εξαπέλυσε ο Γκιγιέρμε.

Στο 26' ήρθε η σειρά του Μασούρα να δοκιμάσει την τύχη του όμως το σουτ του πέρασε δίπλα από την εστία του Έμαν αλλά στο 33', με τον ίδιο πρωταγωνιστή, ήρθε η ισοφάριση για τους Πειραιώτες καθώς ο Τσιμίκας έκανε εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα από τα αριστερά με τον Μασούρα να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Μάλιστα πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, ήρθε νέο γκολ καθώς στο 38' ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά νίκησε τον Έμαν κάνοντας το 1-2.

Το συγκρότημα του Απόστολου Τερζή έχασε καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 52' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Μαντσίνι που σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σα.

Η εικόνα του Άρη βελτιώθηκε σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, πίεσε με στόχο την ισοφάριση και στο 67' λίγο έλειψε να το πετύχει όταν ο Κόρχουτ εκτέλεσε πλάγιο βρίσκοντας τον Ντιγκινί που σούταρε μέσα από την περιοχή όμως ο Σα έσωσε την εστία του διώχνοντας σε κόρνερ.

Αντίστοιχα και οι ερυθρόλευκοι έχασαν τη δική τους ευκαιρία μέχρι τη λήξη του αγώνα όταν στο 77', ο Μασούρας βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε συρτό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό
δοκάρι του Έμαν.

Σημειώνεται πως ο Ρος του Άρη έπαθε εξάρθρωση στο δάχτυλο με τους γιατρούς να το επαναφέρουν στη θέση του προκαλώντας έντονες κραυγές πόνου στον παίκτη.

Οι συνθέσεις:
 
ΑΡΗΣ (Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα (75’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Ντιγκινί (84’ Τόνσο), Ιντέγε.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Ποντένσε (38’ Σουντανιέλ), Ελ Αραμπί (83’ Γκερέρο), Ελαμπντελαουί, Μασούρας, Τσιμίκας (57’ Τοροσίδης), Βλαμπουενά, Παπαδόπουλος