Skip to main content

Μετρό: Ξεκίνησε το ταξίδι για Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμός - Δείτε φωτό

Ο πρώτος συρμός, φορτώνεται στο εργοστάσιο Hitachi και θα μεταφερθεί σε πλοίο το οποίο θα τον φέρει μέχρι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Με μια ανάρτησή του στο facebook, ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Γιάννης Μυλόπουλος, ανακοίνωσε την έλευση του πρώτου συρμού του Μετρό Θεσσαλονίκης. Αυτός ο πρώτος συρμός από τους συνολικά 18 πήρε από σήμερα το δρόμο για την Ελλάδα.

«Αυτός είναι ο πρώτος συρμός του Μετρό Θεσσαλονίκης. Φορτώνεται στο εργοστάσιο της Hitachi στην Ιταλία και ξεκινά το ταξίδι για την Ελλάδα!», γράφει ο κ. Μυλόπουλος, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με δύο φωτογραφίες του συρμού.

Όπως είπε στη Voria.gr ο κ. Μυλόπουλος, ο συρμός φορτώθηκε σήμερα στο εργοστάσιο της Hitachi στην Ιταλία και θα πάει στο Μπρίντεζι, όπου θα φορτωθεί σε πλοίο κι από εκεί θα φτάσει Ηγουμενίτσα. Στην Ελλάδα θα φορτωθεί σε δυο νταλίκες για να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να τοποθετηθεί στο αμαξοστάσιο, που είναι έτοιμο να τον υποδεχτεί. Αυτό υπολογίζεται θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

«Στο επόμενο διάστημα θα έρχονται σταδιακά και οι 18 συρμοί, ώστε να είναι εδώ στο τέλος του 2020, όταν θα αρχίσει η λειτουργία του Μετρό», είπε ο κ. Μυλόπουλος.

Αυτός ο πρώτος συρμός θα χρησιμοποιηθεί για τις πρώτες δοκιμές του μετρό. Όπως τονίζει ο κ. Μυλόπουλος, «στο επόμενο διάστημα ο συρμός θα τοποθετηθεί στις σιδηροτροχιές και θα αρχίσουν οι πρώτες δοκιμές. Το φθινόπωρο θα αρχίσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα».

 Στόχος είναι το Μετρό να δοθεί περίπου τον Νοέμβριο του 2020 σε εμπορική λειτουργία.