Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
x

ΔΗΘΕΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑ

Εξαπάτησαν γυναίκες σε Καβάλα και Δράμα προσποιούμενοι τους γιατρούς. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Στο στόχαστρο απατεώνων μπήκαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες στην Καβάλα και τη Δράμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε μία περίπτωση, στις 17 Ιανουαρίου το απόγευμα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 78χρονη στην οποία παρουσιάστηκε ως ιατρός και προφασίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί και απαιτείται άμεση χειρουργική επέμβαση.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, προκειμένου να επιτύχουν την εξαπάτηση της 78χρονης, άγνωστη δράστιδα προσποιήθηκε την κόρη της, η οποία την προέτρεπε να την βοηθήσει, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να την πείσουν να παραδώσει 1.600 ευρώ σε άγνωστη συνεργό, η οποία μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης, παρέλαβε τα χρήματα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη δεύτερη περίπτωση, στις 18 Ιανουαρίου το μεσημέρι στη Δράμα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 90χρονη στην οποία παρουσιάστηκε ως ιατρός και με το πρόσχημα ότι φιλικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί, την έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ σε άγνωστο συνεργό, ο οποίος μετέβη στην οικία της, παρέλαβε τα χρήματα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Δράμας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ