Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020
x

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΣΧΕΣΗ ΛΗΣΤΗ ΑΤΜ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΞΗΡΟ ΕΡΕΥΝΑ Η ΕΛΑΣ

Γενετικό υλικό του 33χρονου ταυτοποιήθηκε σε μαντήλι που περιείχε 14 σφαίρες και βρέθηκε το 2015, σε σπίτι στην Ανάβυσσο Αττικής όπου κρυβόταν ο Ξηρός

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης βρίσκεται από χθες το μεσημέρι, ένας 33χρονος μέλος εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκεται σε διαρρήξεις ΑΤΜ στη Βόρεια Ελλάδα.

Γενετικό υλικό του 33χρονου ταυτοποιήθηκε σε μαντήλι που περιείχε 14 σφαίρες και βρέθηκε το 2015, σε σπίτι στην Ανάβυσσο Αττικής όπου κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Οπως διευκρίνισε σε παρουσίαση της υπόθεσης, ο γενικός περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο 33χρονος ο οποίος έχει ποινικό παρελθόν μόνο για κλοπές, δεν αιτιολόγησε το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο μαντήλι ούτε παραδέχθηκε την παρουσία του στην Ανάβυσσο.

Ο κ. Πουρσανίδης τόνισε ότι η σύλληψη του ήταν αποτέλεσμα συνεχιζόμενης έρευνας, όπου με μεθοδικότητα, κατάφεραν και ταυτοποίησαν το  άτομο που αποτελεί το τρίτο μέλος της εγκληματικής ομάδας, τα στοιχεία του οποίου ήταν άγνωστα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, συνέλαβαν χθες το μεσημέρι μετά από ένταλμα σύλληψης, τον 33χρονο, μέλος εγκληματικής ομάδας, για διαρρήξεις ΑΤΜ σε περιοχές των Σερρών και της Πιερίας, οι συνεργοί του οποίου είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμος Α’ Πέτρος Τάνος ο 33χρονος από κοινού με τους συνεργούς του τον Αύγουστο του 2017 διέρρηξαν ΑΤΜ στο Σκούταρι Σερρών και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 52.000 ευρώ.

Επίσης τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους επιχείρησαν να παραβιάσουν δύο ΑΤΜ στο Δημητρίτσι Σερρών και στο Μακρύγιαλο Πιερίας. Στην τελευταία περίπτωση κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν κατά αστυνομικών που είχαν προστρέξει στο σημείο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 33χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
28 φυσίγγια των 9 χιλιοστών και
ένα πτυσσόμενο μαχαίρι

Τέλος δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού, για απλή συνέργεια στις παραπάνω πράξεις, ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ